Link Web Solutions
Image default
Bedrijven

Urenverantwoording tegenover de belastingdienst

Eén van de eerste dingen die je te horen krijgt als je voor jezelf gaat beginnen, is dat je jouw gewerkte uren goed moet bijhouden voor de belastingdienst. Waarom? Simpel, je kunt van een hoop voordelen gebruik maken als je aan het urencriterium van de belastingdienst voldoet. Dit criterium komt er op neer dat je in een kalenderjaar minimaal 1.225 uren aan je onderneming moet besteden. Dat klinkt veel, maar al je uren mag je meetellen. Ook planning, reizen, vergaderen, alles. Voldoe je aan het urencriterium, dan mag je onder andere gebruik maken van de zelfstandigenaftrek.

Urenverantwoording

Urenverantwoording lijkt een simpel iets, maar dat is het niet. Wanneer je in loondienst werkt zie je makkelijk en overzichtelijk alles dat je hebt gedaan; je krijgt tenslotte betaald per uur. Als je eventjes research hebt gedaan en je moet dit een maand later achterhalen qua welke uren je hebt gewerkt, is dit niet zo makkelijk. Daarom kun je jezelf beter aanleren dat alles dat je doet, je ook meteen invult op je formulier of je app. Urenverantwoording digitaal kun je over het algemeen ook overal mee naartoe nemen dankzij de digitale werkmethode en cloud service.

Verantwoording tegenover klanten en jezelf

Niet alleen tegenover de belastingdienst is urenverantwoording handig. Je moet tenslotte uiteindelijk ook vaak aan kunnen tonen aan een cliënt wat je allemaal hebt zitten uitspoken op hun kosten. Ook naar jezelf toe is het handig om een overzicht te hebben waar je mee bezig bent. Zo kun je zorgen voor maximale efficiëntie en verbeteringen op de gebieden waar dit nodig is.

https://keeping.nl/urenverantwoording