Link Web Solutions
Image default
Bedrijven

Veiligheid staat voorop in elk bedrijf

Het maakt niet uit in wat voor soort bedrijf je bevindt, veiligheid is het allerbelangrijkste om rekening mee te houden. Problemen kunnen overal en altijd voorkomen. Sommige problemen kun je helaas niet vermijden, maar de meeste problemen kun je wel voorkomen. Als je er goed over nadenkt, zie je wat je moet doen om geen probleem of ongeluk te veroorzaken. Door de juiste informatie op een veiligheidsinformatieblad te vermelden, heb je al een goed begin gemaakt.

Medewerkers hebben dan in één overzicht van alles wat er in en om het bedrijf gebeurt. Dit in de productie en de producten die ze gebruiken. Door goed aan te geven wat er kan gebeuren als ze niet aan de regels te houden zijn je medewerkers gewaarschuwd. Door dit in verschillende talen op het blad te vermelden zorg je ervoor dat elke werknemer het veiligheidsinformatieblad begrijpt.

Rekening houden met de regels en wetten

Een veiligheidsinformatieblad maak je niet zomaar. Hierbij gelden vele regels waar rekening mee gehouden moeten worden. Strenge regels vanuit de Nederlandse en Europese wetgeving. Zeker als je een internationaal bedrijf hebt kunnen er een aantal regels zijn waar je niet aan had gedacht.

Regelgeving voor veiligheidsinformatiebladen

De Nederlandse en Europese Unie formuleren de bedrijfsindeling en productspecificatie die op een veiligheidsinformatieblad moeten staan. Dit is erg belangrijk bij het omgaan met chemische en andere gevaarlijke producten. Dit zodat de mensen in het desbetreffende land weten welke producten ze voor zich hebben en waar ze mee werken. Dit zijn de meest belangrijke informatie wat op een veiligheidsblad wordt beschreven.

 

https://www.devibfabriek.nl/veiligheidsinformatiebladen-opstellen/