Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Vlekken uit het tapijt krijgen

De grootste nachtmerrie van veel mensen is iets knoeien op het tapijt, en dit er niet meer uit krijgen. Daar gaat het peperdure tapijt. Boenen en met zeep schoonmaken lukt vaak niet, en verpest het tapijt juist. Vaak zien we dat mensen dan het opgeven en een nieuw tapijt kopen die minder duur is, voor als er weer iets op valt. Dit hoeft niet. Er zijn veel oplossingen voor verschillende vlekken in het tapijt. En als het dan toch niet goed uitpakt, kan je nog altijd een tapijtreiniger inhuren.

Bloed is 1 van de moelijkste dingen om weg te halen. Het beste is om het vocht onmiddellijk op te nemen in een keukenpapier. Hierdoor heeft het bloed geen tijd om zich vast te kleven aan het tapijt, wat vaak wel gebeurt. Na het absorberen moet je water mengen met zout en dit rustig op de vlek deppen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn niet moeilijk te vinden.

Chocola of vet haal je dan juist weer weg door wasbenzine op een doek te zetten en dit op de vlek te deppen. Dit is natuurlijk aggresiever dan water met zout, dus kijk eerst op een klein hoekje of het tapijt hier wel geschikt voor is.

Koffie is makkelijk weg te halen door een deel terpentine en een deel alcohol op een doek te zetten en dit te deppen. Rode wijn haal je weer weg door simpelweg witte wijn op de vlek te deppen. Dit doet wonderen; de vlek verdwijnt met veel deppen bijna meteen.

Het laatste waar we het over gaan hebben is hoe je braaksel schoonmaakt. Het handigste is om eerst alles schoon te maken met een keukenpapier, en dan natuurazijn over de vlekken gooien. Na tien minuten kan je dit rustig deppen, terwijl je er voor zorgt dat je niet de andere delen van het tapijt aanraakt, om dit zo mooi mogelijk te houden.

 

 

 

 

 

http://fayon.nl