Link Web Solutions
Image default
Dienstverlening

Laat je portaalkranen altijd controleren door EKH.nl

In de wereld van het hijsen en heffen zijn portaalkranen onmisbaar, daar is de EKH zich ook zeker van bewust. Met portaalkranen kan je zware lasten van A naar B verslepen wanneer je werkzaam bent op de werkvloer. Dat kan dan bijvoorbeeld een zware betonnen put zijn waar je mee aan de slag moet gaan, maar dat kan ook weer iets heel anders betekenen. Meestal worden deze kranen gebruikt in een omgeving zoals bijvoorbeeld een fabriekshal waar er veelal binnen met zware lasten moet worden gewerkt. Maar dat is niet het enige waar je aan de slag kunt gaan met deze kranen, dat kan je ook bijvoorbeeld buiten doen waar dit ook een onderdeel van een werkdag kan zijn waarin er onderdelen moeten worden versleept van het ene naar het andere punt. Zo is er voor iedere klus vaak wel een van de portaalkranen om deze goed en op een juiste manier te kunnen gaan klaren. Omdat dit een bijzonder gevaarlijk apparaat is en het ook een grote verantwoordelijkheid draagt, omdat er nou eenmaal met zware lasten wordt gewerkt, is het van groot belang dat je hierbij een jaarlijkse keuring laat uitvoeren. Dit is niet alleen maar van groot belang voor het eigen bedrijf, maar het is ook een verplichting wanneer je kijkt naar alle zaken die er in een beroepsvereniging worden vastgesteld. Bekijk portaalkranen

 

Keurmeesters

Door de EKH de portaalkranen binnen je organisatie te laten controleren weet je zeker dat alles goed werkt en dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om de veiligheid met betrekking tot de werking en de staat van de kranen die je gebruikt. Het is belangrijk dat jaarlijks een controle wordt gedaan, omdat er toch dagelijks met deze materialen wordt gewerkt en er ook een afschrijving op zit en er slijtage plaatsvindt op deze verschillende onderdelen van een kraan. Daardoor dien je hier zelf ook goed en zuinig mee om te gaan om zo lang mogelijk met deze kranen te kunnen gaan doen. Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat je iedere jaar in een nieuwe kraan moet investeren, want dat is vaak een grote hap uit het budget dat je hiervoor beschikbaar hebt. Omdat de veiligheid van de werknemers en de andere omstanders altijd voorop stat wordt de EKH hiervoor ingeschakeld om te zorgen dat deze controles goed zullen worden uitgevoerd.

 

Controles uitvoeren

Tijdens de controles van de portaalkranen zal er een standaard checklist worden afgewerkt die te maken heeft met de staat van de portaalkranen en waarbij er ook goed wordt gekeken naar het eigen onderhoud vanuit de organisatie die wordt verricht hieraan. Daarbij zal een keurmeester kritisch kijken en de kraan wel of niet goedkeuren. Wanneer deze niet wordt goedgekeurd zal je hier nog het een en ander aan moeten gaan veranderen om op die manier een goede bijdrage te leveren aan de veiligheid en daarnaast om ook gebruik te mogen maken van deze specifieke kraan. Is deze afgekeurd en ga je toch met de kraan aan de slag? Dan riskeer je een hoge boete en dat wil je natuurlijk niet. Zorg er dus in eerste instantie in ieder geval voor dat de kranen allemaal goed worden onderhouden en wanneer deze wordt afgekeurd zorg er dan voor dat deze weer helemaal in een goede staat is, zodat je er lekker mee aan de slag kunt gaan en je geen boetes riskeert en het imago van het bedrijf daar ook mee kan beschadigen.