Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

De verschillende soorten pretparken in Nederland

In Nederland zijn er een paar pretparken die worth mentioning zijn. Het zijn er niet veel, maar als je een dagje uit wilt in Nederland heb je toch nog wel genoeg keuze. Op een rijtje staan hier de pretparken die je minimaal 1 keer bezocht moet hebben.

Drievliet

Drievliet is bedoeld voor een gezin met kleine kinderen. De attracties zijn hier ook op aangepast. De formule x is 1 van de enige achtbanen, dus voor waaghalzen is dit pretpark niet aan te raden. Maar voor jonge gezinnen of groepjes tieners die gewoon een dagje weg willen zijn, is dit perfect.

Duinrell

Met duinrell is eigenlijk hetzelfde verhaal. De focus ligt op kleine kinderen die nog niet groot genoeg zijn om in de waaghalzen attracties te gaan. Toch is het het ook waard om dit te bezoeken als je geen klein kind bent. Attracties zoals de kikkerachtbaan zijn de herinnering waard.

Walibi Walibi is echt een park voor waaghalzen. De focus ligt dan ook op tieners tussen de 12 en 18 jaar. Dit is ook te zien aan de muziek die ze draaien; het is gericht op de smaak van tiener. In dit park vind je de hoogste achtbaan van Nederland; de goliath. Als je van achtbanen houdt, is dit zeker een park om te bezoeken. Ook de service is erg goed; een lichaamsdroger, oftewel een full body dryer wordt vaak neergezet om je droog te maken in nat weer of natte attracties.

Efteling

Misschien wel het leukste park voor jong en oud is de Efteling. Dit komt aan de hoeveelheid en variatie van de attracties. Er is van alles te beleven; natuurlijk het sprookjesbos voor mensen die van wandelingen houden, maar ook achtbanen zoals de baron en de vogelrock om waaghalzen bezig te houden. Voor kinderen is er natuurlijk ook van alles, zoals de theekopjes en alle sprookjeshows die worden gehouden. Het park is ook erg groot, waardoor je een hele dag bezig bent om er door heen te gaan.

 

 

 

 

http://lavicta.nl