Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Nederlanders slapen goed

Nederlanders slapen relatief goed, dat is gebleken uit een onderzoek. 39% van de Nederlanders slaapt doordeweeks zo’n 7 uur. In het weekend is dat 25 minuten langer. Wanneer we het vergelijken met andere landen slapen Nederlanders over het algemeen langer, gemiddeld genomen.

Piekeren of stress is een veel gezien verschijnsel bij slecht slapende mensen. Slechts 15% van de Nederlanders ligt regelmatig door het piekeren. Maken we ons toch niet zo druk over andere zaken als vaak wordt gedacht. Ter vergelijking, in Zuid-Korea ligt meer dan 40% van de bevolking met enige regelmaat wakker doordat er gepiekerd wordt of doordat men stress ervaart. Ook de Brazilianen en Chinezen kunnen er wat van met 33% en 32%.

De verschillen in cultuur zijn ook een oorzaak waardoor sommige mensen slechter slapen dan anderen. In Nederland is het bijvoorbeeld gebruikelijk om rond een uur of zes te eten. Hierdoor is het eten al verteerd voordat we in bed kruipen. In veel andere landen gaan ze echter pas na 9 uur aan tafel en dat komt de nachtrust vaak niet ten goede.

Een nachtrust van 8 uur is over het algemeen ideaal voor een mens. Dat niet te lang en niet te kort. Wel verschilt dit natuurlijk per persoon en hangt het er ook vanaf wat je gewend bent. Een goede nachtrust is wel van groot belang. Het verhoogt de concentratie en bovendien is het goed voor het uiterlijk. Wanneer men structureel slecht slaapt kunnen er wallen onder de ogen ontstaan die lastig weer weg te krijgen zijn. Soms gaat het zelfs zo ver dat mensen een ooglidcorrectie bovenoogleden laten uitvoeren omdat de wallen te nadrukkelijk aanwezig zijn. Nou scheelt het dat de ooglidcorrectie prijs tegenwoordig goed te betalen is, maar het is toch zonde als dat zou komen doordat je een aantal jaar lang niet genoeg nachtrust hebt gepakt.

http://faceland.nl