Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

De veelzijdigheid van het internet

Het internet was dé uitvinding die alles op zijn kop zette. Het was als het ware de stoom machine van de twintigste eeuw waardoor alles drastisch veranderde. Opeens was men niet meer gebonden aan geschreven post of aan telefoontjes, maar stond men op eens via een computer in verbinding met alle plekken op aarde. Dit gegeven klinkt tegenwoordig als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het zeker niet. Het veranderde ons leven gigantisch.

Voor het eerst werd het mogelijk om websites te bezoeken, digitale media waar je informatie kon vinden, met elkaar in gesprek kon treden en bijvoorbeeld ook video’s, muziek en afbeeldingen konden zien. Opeens was het mogelijk om online radio te luisteren en was men zelfs niet meer gebonden aan het nationale internet radio Nederland, maar kon men plotseling alle radiostations ter wereld luisteren, mits ze ook een online stream bezaten.

Maar het internet veranderde nog veel meer. Sociale contacten onderhouden we tegenwoordig massaal op sociale media, terwijl we vroeger vaak in de kroeg of een café zaten om gezellig bij te kletsen. Ook traditionele winkels gaan over de kop omdat steeds meer mensen al hun aankopen online doen en simpelweg de traditionele retailer buitenspel zetten.

Veel andere traditionele markten veranderden ook. De alom bekende videotheek sloot zijn deuren omdat het simpelweg veel makkelijker was om online een film te kopen, CD winkels sloten één voor één hun deuren omdat iTunes ze wegconcurreerde en ga zo maar door. Momenteel lijkt dit allemaal volwassen te zijn geworden, maar het internet ontwikkelt zich nog altijd door.

Sinds kort kunnen we bijvoorbeeld via het internet naar vaste lijnen bellen en gebeld worden, worden onze eigendommen met het internet verbonden en wordt alles met elkaar verbonden. De mogelijkheden zijn in ieder geval nog lang niet op!

http://www.radioguide.fm/