Link Web Solutions
Image default
Mode en Kleding

Zo bereid jij je voor op een marathon

Zo bereid jij je voor op een marathon

Heb jij jezelf of mensen om je heen beloofd dat je een marathon gaat lopen, dan is dit natuurlijk ontzettend gaaf! Het maakt dat niet uit of je een hele, halve of de 10 kilometer gaat lopen, alleen al het idee dat je dit gaat doen is al een compliment waard. Maar hoe kun jij je nu het beste voorbereiden op een marathon? Omdat het een flinke kluif is en een hele marathon ontzettend pittig is, is het wellicht niet verstandig om hier direct mee te beginnen. Om jezelf optimaal voor te bereiden, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarvan we overtuigd zijn dat deze je het een stuk gemakkelijker gaan maken, doe er dus je absolute voordeel mee!

Goede voorbereiding is het halve werk

Onvoorbereid beginnen aan een marathon is natuurlijk niet heel verstandig. Mede daarom is het dus ook belangrijk dat je voor jezelf een plan maakt hoe je uiteindelijk naar het moment toe gaat werken. De eerste stap is om te kijken voor welke afstand of je gaat. Wanneer je normaal nooit loopt en je hebt nog twee maanden tijd, dan is wellicht een hele of zelfs halve marathon nu nog iets te hoog voor je gegrepen. Stel dus een realistisch doel en probeer hier naartoe te werken. Dit kun je alleen doen, maar ook met een personal trainer. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk.

Je outfit

Nu je weet welke afstand je wilt gaan lopen, kan het trainen beginnen. Alvorens je kunt gaan beginnen, heb je uiteraard ook een outfit nodig. Een paar schoenen, sport beha en ook kleding is voldoende om aan de slag te kunnen gaan. In een sport bh hardlopen is misschien wel het allerbelangrijkste om uiteindelijk te kunnen bereiken wat je graag wilt bereiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je borsten niet tot nauwelijks kunnen bewegen, waardoor je je volledig kunt focussen op het hardlopen.

Training

Nu je outfit compleet is, is het tijd om te gaan beginnen met trainen. Dus ruil je sneakers in voor hardloopschoenen en je freya bh voor een sport bh en je kunt aan de slag. Toch is het niet verstandig om zomaar ergens te beginnen, want dan zal je merken dat je op ten duur geen idee hebt wat je aan het doen bent. Een goed schema is dan essentieel. Je kunt op het internet zelf een schema samenstellen, maar het is vaak verstandig dit met een personal trainer te doen. Dit kost misschien wel eenmalig wat meer, maar dan ben verzekerd van een goed schema.