Link Web Solutions
Image default
Mode en Kleding

Stoffen schoenen schoonmaken in 4 stappen

Houd je ook van stoffen schoenen? Misschien heb je een canvas sneakers, espadrilles of loafers gekocht bij de Mason Garments webshop. Dan weet je hoe fijn ze zijn in de zomer. Maar hoe houd je ze schoon en netjes? Wij vertellen je graag hoe je stoffen schoenen nu het beste kunt wassen. Laten we eens kijken hoe je elke soort kunt wassen, hoe je ze klaarmaakt voor de was, en welke tips er zijn voor handwas en machinewas. Lees verder!

Controleer het wasvoorschrift

Kijk altijd eerst naar het waslabel. Deze zit meestal binnen in de schoen. Dit label laat zien of je de schoenen in de machine gewassen mogen worden of alleen met de hand. Als je het label niet kunt vinden, neem dan geen onnodig risico. De meeste stoffen schoenen, zoals canvas, linnen, denim en katoen kunnen vaak in de wasmachine. Maar pas op met leer, dat mag nooit in de wasmachine. Gebruik een lederreiniger voor deze schoenen of vraag advies aan een expert.

Bereid de schoenen voor

Je moet stoffen schoenen ook eerst goed klaarmaken voordat je ze gaat wassen. Haal eerst los vuil en stof eruit, bijvoorbeeld met een zachte borstel of een vochtige doek. Haal de veters eruit en was ze apart, zodat ze niet in de knoop raken. Als je de schoenen in de wasmachine doet, stop ze dan in een waszakje om ze te beschermen. Was ze ook met kleren in dezelfde kleur om te voorkomen dat de kleuren vervagen.

Handwas vs. machinewas

Canvas schoenen kun je op twee manieren wassen: met de hand of in de wasmachine. Voor zachte stoffen zoals linnen en zijde is handwas het beste. Maar stevigere stoffen, zoals denim en canvas, kunnen in de wasmachine. Voor handwas, vul een bak met lauw water en een zacht schoonmaakmiddel voor sneakers. Gebruik een zachte borstel of doek om ze schoon te maken. Spoel ze goed uit en laat ze aan de lucht drogen. Gebruik je de wasmachine, kies dan voor een mild wasmiddel en een zachte was op koud water (max 30 graden). Was ze niet met andere kleren en gebruik geen wasverzachter, omdat dit de stof kan beschadigen of de kleur kan veranderen.