Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Missers bij plastische chirurgie

Cosmetische en plastische chirurgie is al jaren een veel besproken punt, de één vindt het goed, terwijl de ander het maar niets vindt. Door de vele missers op het gebied van bepaalde ingrepen, vinden de plastische chirurgen dat de cosmetische artsen en de andere niet-plastische chirurgen moeten stoppen met het uitvoeren van operaties waarvoor zij niet zijn opgeleid. Volgens de Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie zijn er namelijk jaarlijks honderden patiënten met schade als gevolg van een verkeerd uitgevoerde operatie.

De meeste problemen doen zich voor met fillers, waarmee rimpels verwijderen zonder operatie mogelijk is. Daarnaast ook ooglidcorrecties, liposuctie en threads. Om minder van deze problemen voor te laten komen is er dan ook gevraagd om heldere en strenge regels voor cosmetische behandelingen. Naar de plastisch chirurg gaan kan al een lastige beslissing zijn en als het dan ook nog fout gaat, dan kan dit zeer vervelend zijn. Vaak laat de plastische chirurg je er dan ook nog mee zitten en helpt je niet verder. Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie blijkt dan ook dat vier op de vijf klinieken zulke patiënten zien. Jaarlijks zijn er 20 klinieken die 5 à 10 patiënten terug zien komen met complicaties van behandelingen die uitgevoerd zijn door niet plastisch-chirurgen. Dit is zeker schokkend en een ingreep hoort natuurlijk gewoon goed te gaan.

De vraag is of het binnenkort ook daadwerkelijk zo zal zijn dat de plastisch chirurgen alleen bepaalde ingrepen mogen uitvoeren en dat de cosmetisch artsen alleen mogen uitvoeren waarvoor zij zijn opgeleid. Het is in ieder geval van groot belang dat er duidelijke regels komen, want deze zijn er nog niet. Wil jij dus een behandeling laten uitvoeren, bijvoorbeeld om vollere lippen te creëren, ga dan eerst na of een cosmetisch arts voor deze behandeling is opgeleid en anders is het zeker handig om op zoek te gaan naar een plastisch chirurg.

http://faceland.nl