Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Je MacBook tegen de kou beschermen doe je zo!

Je hebt het vast zelf ook gemerkt: buiten is het ijskoud! En misschien ben je wel een koukleum en vind je al die winterse temperaturen maar niks. Je bent niet de enige: ook je MacBook kan niet goed tegen ijzige kou. In dit artikel geven we je een viertal tips over hoe je je MacBook tegen extreem lage temperaturen kunt beschermen.

  1. Vermijd temperaturen lager dan 5 graden

    MacBooks werken het best bij gematigde temperaturen die tussen de 10 en 35 °C liggen. Dan zijn de systeemprestaties optimaal. Je kunt zelf wel begrijpen dat het dan niet heel verstandig is je device een hele poos te gebruiken terwijl je in de vrieskou op iemand zit te wachten. Ook raden we je aan erop te letten dat de temperatuur in ieder geval niet onder de 5 °C komt te liggen.

  2. Laad de accu van je MacBook bij kamertemperatuur op

    Het zijn niet alleen de prestaties van je MacBook die bij lage temperaturen achteruit gaan, ook de capaciteit van de accu loopt dan terug. Laad je de accu bij een temperatuur van minder dan 5 graden Celsius op, dan neemt de laadstroom af. Hierdoor duurt het opladen een stuk langer. Heeft je MacBook lang in een koude ruimte gelegen? Breng hem dan dus eerst op kamertemperatuur, vóór je de accu oplaadt.

  3. Voorkom grote temperatuurschommelingen

    MacBooks zijn gevoelige apparaten die geen grote temperatuurschommelingen aankunnen. Temperatuurschommelingen gaan namelijk gepaard met veranderingen in de luchtvochtigheid. Deze veranderingen hebben een negatieve invloed op de capaciteit van de harde schijf en de werking van het systeem. Heeft je MacBook een nacht in je koude auto gelegen en is hij dus flink afgekoeld? Dan kan, als hij meteen daarna in een goed verwarmde ruimte wordt aan gezet, het vocht in de lucht van de warme ruimte gaan condenseren op het nog koude oppervlak. De druppeltjes water die hierdoor ontstaan, kunnen vervolgens de harde schijf beschadigen. En beschadigingen aan de harde schijf kunnen weer zorgen voor dataverlies. Je kunt dus het best je MacBook – in een goed verwarmde ruimte – eerst een minuut of 30 laten acclimatise>ren en hem daarna pas opstarten. Het condenswater heeft zo de tijd om te verdampen, zonder iets te beschadigen.

  4. Kleed je MacBook warm aan als je naar buiten gaat

    Het is onverstandig je MacBook in de wintermaanden zonder bescherming mee naar buiten te nemen. Vervoer hem daarom bijvoorbeeld in een warme, gewatteerde tas. Een paar uur in een koude auto overleeft je MacBook meestal wel, maar pak hem wel goed in. Kun je niet voorkomen dat je MacBook een langere periode in de snijdende kou moet achterblijven? Neem dan in ieder geval de accu mee naar een warme(re) plek. Dan spaar je die in ieder geval.

Hou je bovenstaande tips in je achterhoofd, dan weet je zeker dat je MacBook de vrieskou overleeft en er niet ineens mee ophoudt. Mocht er echter toch nog iets mis gaan, dan is er altijd wel macbook reparatie in Amsterdam  die er in no time voor zorgt dat je device geen problemen meer geeft.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/