Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Een kindvriendelijke tuin

Als je kinderen hebt wil je graag dat is fijn kunnen spelen in de tuin. Op die manier hoef je de deur niet uit en kun je makkelijk een oogje in het zeil houden. Hieronder vind je een aantal tips die kunnen helpen bij het creëren van een kindvriendelijke tuin.

Begin met kijken naar de planten die je hebt. Er kunnen zo maar giftige planten tussen staan en het is mogelijk dat kinderen er op gaan kauwen. Als je dit gecheckt hebt is het tijd om de tuin in te delen. Je kunt het beste een plekje afscheiden waar de kinderen kunnen spelen. Dit kun je afscheiden door een muurtje te plaatsen. De ondergrond moet ook kindvriendelijk worden. Je kunt bijvoorbeeld een zachte ondergrond gebruiken zoals gras of kunstgras. Houtsnippers kan ook en staat ook leuk. Houtsnippers zijn niet duur en dempt een mogelijke val. Rubberen tegels zijn ook een mogelijkheid.

Leuk voor kinderen is een moestuin zodat kinderen kunnen tuinieren. Zo kun je wat groente of fruit verbouwen en dat later opeten. Het is ook leuk om houten buitenspeelgoed te plaatsen in het hoekje. Denk aan een uitkijktoren, glijbaan, schommel of speeltoren. Je kunt ook wat verstopplekjes maken als je een ruime tuin hebt. Kinderen verstoppen graag dus kan dat ook gewoon in de tuin. Je moet wel een vrij grote tuin hebben wil je dit doen. Naast houten speeltoestellen buiten zijn er ook nog goedkopere ideeën. Houten buitenspeelgoed is voor sommige mensen wat aan de dure kant. Je kunt het ook zelf bouwen als je handig bent maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een kuil te graven waar kinderen makkelijk in en uit kunnen klimmen. Het moet wel veilig zijn uiteraard. Een berg kun je ook maken en bedekken met aarde zodat je er achter kunt verstoppen en met de aarde kunt spelen. Je kunt ook wat stoeptegels verven.

https://www.buitenspeelgoed.nl/