Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Cv-ketel werkt niet? Dit is wat u moet doen!

 

Een defect aan uw cv-ketel kan verschillende oorzaken hebben. Om niet gelijk een loodieter in te hoeven schakelen kan het handig zijn om te weten wat u tijdens dit soort situaties het beste kan doen. In deze blog leest u hoe u het snelste handelt, waardoor u uw cv-ketel snel weer werkend hebt en u weer binnen korte tijd warm kan douchen.

Accu leeg

Het kan ook zijn dat de batterij van uw ketel leeg is. In zo’n geval is de enigste oplossing het vervangen van de batterij. Wat daarbij verstandig is om te voorkomen dat u zonder de juiste batterij komt te zitten is door van tevoren te kijken naar de soort batterij die in de ketel geplaatst moet worden. Zo hoef je voortaan niet naar de winkel te rijden om de juiste batterij te halen en kunt u de batterij direct vervangen.

Bedrading

De bedrading bij een nieuwe ketel kan verkeerd zijn gelegd door de loodgieter of de leverancier van de ketel. Hierdoor kan het zo zijn dat uw ketel zijn werk niet meer doet. Ga in dit geval niet klakkeloos aan de bedrading zitten en lees eerst de handleiding voordat u dit werk gaat uitvoeren. Wilt u geen risico lopen? Dan kan het verstandig zijn om uw loodgieter hiervoor in te schakelen. Hij zorgt dat uw bedrading wordt gelegd zoals het hoort en u er niet meer naar om hoeft te kijken,

Andere situatie

Het kan zijn dat de situatie waar u in zit anders is dan de hierboven beschreven situaties. In dit geval kan u altijd terecht bij de loodgieter in uw regio. Heeft het haast? Dan kunt u het beste op zoek gaan naar een loodgieter met spoedservice.