Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Realiseer uw droomhuis mét rietendak!

Dat ene oude boerderijtje aan die prachtige laan bij u in het dorp. U kent vast wel een voorbeeld zoals deze. Een boerderij of huis waar u door de tijd heen op verliefd bent geworden. Wat dit huis zo prachtig maakt is meestal de nostalgie die het uitstraalt. De stijl uit die tijd spreekt ons nu enorm aan. De luiken bij de ramen en natuurlijk het rietendak. Een rietendak is vaak een element dat een huis in één klap een prachtige uitstraling kan geven.

In de tijd dat deze oude boerderijen en huizen gebouwd werden waren rietendaken de goedkoopste keuze. Veel van deze oude huizen hebben daarom ook een rietendak. Door de jaren heen is dit dak waarschijnlijk wel een keer vervangen, want dat is wel nodig. Een rietendak blijft ongeveer dertig jaar ‘goed’. Dit ligt trouwens aan verschillende omstandigheden. Een rietdekker legt namelijk het riet het liefst zo schuin mogelijk, dan blijft het riet namelijk het langst goed. Daarnaast is onderhoud ook erg belangrijk. Wanneer het dak goed onderhouden wordt zal ook de levensduur langer zijn.

Rietendaken wordt gelegd door rietdekkers. Dit beroep is een echt gespecialiseerd beroep en bestaat al een hele tijd. Door de jaren heen is er wel meer techniek bij komen kijken. Vroeger bestond er namelijk alleen een open dakconstructie en tegenwoordig is er ook een gesloten dakconstructie. Deze gesloten dakconstructie is zeer brandbestendig en isoleert beter dan de open constructie.

Een rietendakbedekking kan tegenwoordig ook vaak worden toegepast. Zo kan er op nieuwbouwhuizen een rietendak worden geplaatst, maar een pannendak kan ook vervangen worden door een rietendak.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een rietendak is mijn advies om contact op te nemen met een rietdekkersbedrijf. Dit bedrijf zal samen met u naar het huis kijken en daarna advies geven en de mogelijkheden bespreken. Realiseer nu uw droomhuis met een rietendak!

http://www.rietwerk.nl/