Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Haal je relatie uit de sleur

Bijna elk koppel krijgt ooit te maken met sleur in de relatie. In het begin is alles perfect aan de relatie. Je bent smoorverliefd op elkaar en jullie doen continu leuke dingen. Maar na een tijdje wordt alles weer wat ‘normaler’. Je raakt aan elkaar gewend, het is niet meer altijd zo spannend en je komt er langzamerhand achter dat ook deze partner niet elke dag perfect is. Herken je deze situatie? In dit artikel lees je een paar tips wat je eraan kunt doen. 

Het hoort erbij

Als eerste is het belangrijk om te begrijpen dat er niets mis is met je relatie. Die sleur hoort er helemaal bij en is niet het einde van de wereld. Bedenk dat je dit uiteindelijk met elke relatie mee zult maken, dus het ligt niet aan jou of je partner. Alles in het leven wordt na een tijdje saaier dan toen het nog helemaal nieuw voor je was. 

Bespreek het met elkaar

Als je de ‘sleur’ niet bespreekt, blijft het als een ongemakkelijk onderwerp tussen jullie in staan. Bespreek met elkaar hoe je je voelt over de relatie en geef het aan als je dingen graag anders zou zien. Doe dit niet op een verwijtende manier, maar richt je op wat jullie beiden kunnen veranderen om het nog leuker te hebben met elkaar.

Niet vergelijken

Het is soms verleidelijk, maar vergelijk jouw relatie niet met een andere relatie. Ten eerste kun je een relatie van bijvoorbeeld 5 jaar niet vergelijken met een relatie van een paar maanden. En ten tweede weet je nooit het hele verhaal over iemand anders’ relatie. Bedenk wat jouw vrienden over jouw relatie met je partner weten. Waarschijnlijk vooral de positieve dingen.

Onderneem avonturen met elkaar

Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Bedenk leuke date-ideeën en voer ze samen uit. Overleg waar jullie beiden aan toe zijn en wat jullie zouden willen beleven. Je kunt gaan reizen, samen een nieuwe hobby of sport beginnen of andere leuke dingen doen.

Als het allemaal niet helpt

Het kan natuurlijk dat jullie allebei heel erg je best doen, maar dat de sleur blijft. Als jullie niet meer blij zijn met de relatie, dan is relatietherapie misschien een oplossing. Kijk eens naar relatietherapie haarlem, relatietherapie amsterdam of ergens anders bij jou in de buurt. Schaam je niet om naar relatietherapie te gaan, dit laat juist zien dat jullie voor je relatie willen werken!

https://piekerpoli.nl/