Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

Goede mondhygiëne

Het verzorgen van je tanden is heel belangrijk. Je moet je hele leven met je tanden doen en niets is zo vervelend als pijnlijke tanden. Je hebt je tanden namen de hele dag nodig, met praten en vooral met eten. Als je te lang rond blijft lopen met klachten aan je gebit, kunnen er grotere problemen ontstaan, waardoor je misschien een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan of een tand trekken.

Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Het is vooral belangrijk dat je deze dingen niet alleen de week voordat je weer een tandartsafspraak hebt, doet, maar het hele jaar door. Want alleen zo kun je je gebit goed verzorgen.

De eerste tip kent iedereen wel, maar dat komt ook omdat het zo belangrijk is. Zorg ervoor dat je twee keer per dag, minimaal twee minuten je tanden poetst. Doe dit ook met je aandacht er bij  want als je niet goed poetst, dan heeft het weinig zin. Vergeet ook niet je tong mee te nemen tijdens het poetsen, want dit is een plek waar veel bacteriën zitten. Dit is niet goed voor je mond, maar ook niet voor je slechte adem.

Er is veel onderzoek gedaan naar het verschil tussen een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel en daaruit is gebleken dat de elektrische tandenborstel effectiever en beter werkt. We raden je daarom aan om een elektrische tandenborstel te kopen en die voortaan te gebruiken.

Ook is de tandpasta van belang. Koop tandpasta met fluoride erin, want dit zorgt ervoor dat je tanden en kiezen minder kwetsbaar zijn en dus beter tegen zuuraanvallen van bacteriën kunnen. Wat veel mensen niet weten is dat je beter niet met veel water kunt spoelen na het poetsen. Zo blijft de fluoride nog een beetje op de tanden en kan het zijn werk blijven doen.

Als laatste is het goed om flossdraad, stokers of ragers te gebruiken om het overige vuil weg te halen waar de tandenborstel niet bij kan.

https://orfeokliniek.nl