Link Web Solutions
Image default
Muziek

Een klassieke gitaar kopen, en dan?

Je wilt een klassieke gitaar kopen, dus bezoekt een specialist zoals Muziekcentrum Schimmel. Bij een goede specialist heb je de keuze uit tal van modellen en zul je altijd een gitaar kunnen vinden die perfect bij je past. Maar een klassieke gitaar kopen is wel een ding. Wat ga je er namelijk vervolgens mee doen? Een geoefende, goede speler word je natuurlijk niet zomaar. Wat zijn nu de juiste stappen om te ondernemen nadat je jouw gitaar heeft gekocht?

Les nemen of zelf oefenen?

Wat wordt voor jou de volgende stap na de klassieke gitaar kopen? Ga je lessen nemen of ga je eerst zelf oefenen? Het hangt heel erg af van je talent, wat je fijn vindt en van de beschikbare tijd. Voor veel mensen is het nemen van lessen een goede stok achter de deur. Je weet namelijk zeker dat je op gezette tijden zult oefenen en daarmee progressie zult boeken. Andere mensen vinden het een stuk fijner om gewoon zelf te oefenen, op een plek en een tijdstip waarop het hen het beste uitkomt. Of dit iets is voor jou, hangt ook een beetje af van je aanleg. Er zijn autodidacten die fantastisch gitaar hebben leren spelen. Daarvoor zul je wel discipline op moeten brengen, maar als het goed is, vind je gitaarspelen leuk en oefen je graag. Zeker naarmate je beter wordt, zal het steeds leuker worden.

Het internet beidt een schat aan informatie

Op het internet zijn tal van lessen te vinden, al dan niet betaald. Je kunt complete programma’s volgen, maar ook zijn er enthousiastelingen die bijvoorbeeld op YouTube hun kennis delen en van wie je veel kunt leren. Ook hiervoor geldt: kies voor een manier die bij je past. Probeer eens het een en ander uit en kijk of dit voor jou werkt. Uiteindelijk leer je het beste met een manier die bij je past.

https://www.muziekcentrumschimmel.nl/