Link Web Solutions
Image default
Aanbiedingen

Wat is een e-liquid?

Wilt u stoppen met roken of uw nicotinegebruik verminderen? Dan kunt u dit doen door uw nicotinegebruik te verminderen met elektrische sigaretten. E-sigaretten zijn kleine elektrische apparaten waarmee je een vloeistof verdampt. Je inhaleert de damp. Deze damp is afkomstig van een verhitte e-liquid. We leggen hier uit wat een e-liquid precies is.

 

Een e-liquid wordt ook wel e-sap, sap of vloeistof genoemd. E-liquid kan nicotine bevatten in verschillende hoeveelheden. Een e-liquid bestaat uit drie delen: de basisvloeistof, de aroma’s en eventuele nicotine.

 

Basisvloeistof

De basisvloeistof van een e-liquid bestaat uit PG en VG. PG staat voor propyleenglycol en deze stof zorgt ervoor dat de smaak naar voren komt. Daarnaast zorgt PG ook voor een “throat-hit”, dat zorgt voor het gevoel dat je in je keel krijgt als je inhaleert. VG staat voor plantaardige glycerine en verzacht het gevoel in de keel. Bovendien dient VG als verdikkingsmiddel voor de vloeistof.

 

PG wordt in het dagelijks leven ook gebruikt in cosmetica, geneesmiddelen en voedsel. VG wordt gemaakt van plantaardige oliën en komt voor in geneesmiddelen, tandpasta en desserts.

 

Smaken

E-liquids zijn er in alle denkbare smaken. Smaken zorgen voor de smaak in een e-liquid. Elk merk gebruikt zijn eigen smaken. Er zijn bijvoorbeeld talloze verschillende aardbeien smaken. De PG/VG verhouding is ook van invloed op de smaak van uw e-liquid. Op https://www.aromaworld.nl/nl/ kun je zien hoeveel verschillende smaken er zijn.

 

Nicotine

Het laatste ingrediënt is nicotine. Een e-liquid hoeft echter niet per se nicotine te bevatten, en u kunt ook zelf de hoeveelheid nicotine bepalen. Zo kun je over een bepaalde periode minderen zonder je lichaam te belasten. Heb je nog nooit gerookt? Neem dan een e-liquid zonder nicotine! Nicotine is zeer verslavend en het is niet gemakkelijk om er vanaf te komen!