Link Web Solutions
Image default
Dienstverlening

De rijke geschiedenis van Schiedam

Er zijn een aantal mensen waarvan je de waarde moeilijk kunt onderschatten. Zij doen vaak dagelijkse klusjes, maar veel van deze dagelijkse klusjes zijn al lang geleden in de geschiedenis ontstaan als verschillende beroepen.. Laten we als voorbeeld eens inzoomen op Schiedam, een stad met een mooie geschiedenis. Voor zover we weten gaat dit wel terug tot de dertiende eeuw, maar misschien nog wel verder. Er zijn een aantal beroepen ontstaan die we nog steeds vandaag de dag erg fijn vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan de elektricien in Schiedam die alles oplost, of de bakker die ‘s morgens vroeg rondrijdt.

Het begin van Schiedam

Schiedam is, voor zover wij weten, er niet altijd geweest. In de dertiende eeuw wilde de monding van de rivier de Schie nog wel eens overstromen. Hierdoor werd er besloten dat dit niet meer kon en er werden plannen gemaakt voor het bouwen van een dam. Toen deze dam er eenmaal stond, was er zekerheid dat er geen overstromingen meer zouden ontstaan van de Schie. De combinatie van de dam en de veiligheid zorgden ervoor dat er een nieuwe stad ontstond achter de dam: Schiedam.

Het ontstaan van beroepen

Wanneer een nieuwe stad ontstaat, betekent dit dat er een hoop mensen komen te wonen met verschillende behoeftes. Ze moesten eten en eens in de zoveel tijd hadden ze wel eens een specifiek probleem waar ze zelf geen verstand van hadden. Dit zorgde ervoor dat er beroepen moesten ontstaan. Een mooi voorbeeld hiervan is de elektricien zoals we hem vandaag kennen. Hoewel er toen nog geen elektriciteit was, waren er duidelijk al beroepen die hier erg veel op leken en vooral bezig waren met techniek en dergelijke. Langzamerhand groeide dit uit tot de elektricien die bij ons op de stoep staat wanneer we een specifiek probleem hebben.