Link Web Solutions
Image default
Architectuur

Wat betaal je voor een dakkapel?

Wat betaal je voor een dakkapel? Dat hangt van een paar zaken af – de grootte, het type, en de afwerking. Hier leggen we je snel en begrijpelijk uit hoe duur een dakkapel laten plaatsen op jouw dak wordt.

  

De grootte van je dakkapel

Hoe breed wil je de nieuwe opbouw op je dak laten maken? Je kan al een kapelletje van 1,5 meter breed laten plaatsen. Dat zal je in de meeste gevallen zo’n 3000 euro in totaal kosten. Maar het is ook mogelijk om een enorm dakraam van 8 meter breed op je woning te laten zetten! Reken dan op een prijs van zo’n 8000 euro. Tussen deze twee uitersten zijn zo’n beetje alle breedtes mogelijk.

 

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Dakkapellen bestaan uit een houten skelet dat aan de buitenkant dichtgemaakt wordt. Met welk materiaal dat gebeurt, bepaalt ook de prijs voor een deel. Houten kapellen zijn het goedkoopst, op de voet gevolgd door kunststof afwerking. Een dakraam met onderhoudsvrij en slijtvast polyester zijn het duurste.

 

Het type dakkapel

Een handige oplossing is een prefab dakkapel, die opgebouwd wordt uit een skelet dat in één stuk op je huis wordt getakeld. Wat betaal je voor een dakkapel met een prefab skelet? Meestal ongeveer een kwart minder dan een maatwerkoplossing. Maar ook maatwerk is mogelijk. Daarmee krijg je een kapel die exact aan jouw wensen voldoet.

 

Bekijk de verschillende oplossingen

Het formaat, het materiaal en de soort kapel bepalen dus voor het grootste deel de uiteindelijke kosten. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor de vorm, de afwerking en bijzondere extra’s. Neem een kijkje op onze website om te zien wat er allemaal verder mogelijk is. Klinkt dat interessant? Vul dan het contactformulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen. Dan weet je direct wat jouw prachtige nieuwe dakkapel gaat kosten.