Link Web Solutions
Image default
Architectuur

Hoe herken je Indiase meuebls?

Exotisch, interessant en stijlvol zijn termen die typisch van toepassing zijn op de interieurs van een Indiaas huis. India staat bekend om zijn diverse cultuur, kunst en geschiedenis en dit wordt weerspiegeld in elke Indiase interieurruimte. Een Indiaas interieur toont een onderscheidend kenmerk en dat is wat een Indiaas huis uniek maakt.

 

Indiase interieur elementen om toe te voegen aan uw ruimte:

–          Messing lampen die zowel als functionele lamp of als decorstuk kunnen dienen wanneer ze niet worden gebruikt. Deze zijn prachtig gemaakt om een ruimte te verlichten.

–          Schilderijen uit verschillende regio’s in heel India, die een bepaalde traditie uitbeelden of belangrijke gebeurtenissen uit de Indiase geschiedenis verheerlijken. Bijvoorbeeld: Madhubani schilderijen, Tanjore schilderijen, pattachitra enz.

–          Potten van klei en keramisch kookgerei die in verschillende delen van India populair zijn, zijn niet weg te denken uit elk Indiaas huishouden.

 

Interieurontwerp is een kunst die creativiteit, vaardigheid en vooral een grondige kennis van het onderwerp vereist. Gezien de moderne levensstijl hebben veel mensen zich aangepast aan nieuwe interieurstijlen en hebben zij zich laten inspireren door andere landen. Velen hebben ook een voorliefde voor Indiase stijl interieur en Indiase stijl woninginrichting.

 

Kenmerken van Indiase meubels

 

Hier zijn een paar opvallende kenmerken van Indiase interieurs die een betoverend effect hebben op Indiase huizen.

 

Verbluffend kleurenpalet

Indiase interieurs worden gekenmerkt door het gebruik van een levendig kleurenpalet. De variatie van kleuren roept een gevoel van levendigheid en rijkdom op.

 

In een typisch Indiaas interieur is het gebruik van aardse kleuren zoals bruin, tan, okergeel en omber vaak te zien op de muren.

 

In een praktisch vak als binnenhuisarchitectuur moet een persoon de Indiase stijl van binnenhuisarchitectuur leren kennen en waarderen terwijl hij leert ontwerpen in een cursus binnenhuisarchitectuur.

 

Meubels

Meubels gemaakt van massief hout zijn een ander element van het Indiase interieur. Indiase meubels zijn herkenbaar aan hun houtsnijwerk, inlegwerk en gebogen randen. Massief hout wordt gesneden in sierlijke stukken die inspiratie putten uit de Indiase architectuur en geschiedenis. Zwaar gesneden Indiase kisten, centrale tafels, korte krukjes, jharokas, enz. zijn enkele van de soorten meubels die veel gezien worden.

 

Vloeren

Vloeren spelen een belangrijke rol in het interieurontwerp in Indiase stijl. India is een tropisch land en is warm. Vandaar dat de vloeren zijn gemaakt met het idee om het huis koel te houden. De meest gebruikte vloeren in het Indiase interieur zijn marmer, graniet en tegels. Al deze vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en geven een nette afwerking aan het interieur.

 

In de lessen binnenhuisarchitectuur wordt de studenten geleerd hoe zij vloeren moeten kiezen. Zij moeten hun keuze voor een vloer en het gebruik ervan verantwoorden.

 

Binnenhuisdecor

In een typisch Indiaas interieur zijn overwegend traditionele elementen aanwezig, zoals beelden, klokken, idolen, gordijnen, geborduurde tapijten enz. Andere decoratieve voorwerpen in huis zijn olielampen, spiegels, koperen voorwerpen, messing en brons.