Link Web Solutions
Image default
Aanbiedingen

Soorten behang

Om je woonkamer, slaapkamer of een andere kamer een nieuwe look te geven kan je kiezen voor een nieuw behang. Er zijn verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Hier vertellen we je kort over de meest populaire én betaalbare soorten behang. 

 

Simplex- en duplexbehang 

Dit behang bestaat eigenlijk uit een laagje papier en wordt over het algemeen gezien als een van de goedkopere behangsoorten. Let er bij simplexbehang wel op dat de ondergrond egaal is, aangezien het maar uit één laag bestaat. Duplex is net als simplexbehang, maar dan met twee lagen papier. Hierdoor zijn gelijk die oneffenheden op de muur minder zichtbaar, aangezien je er dus niet gelijk alles doorheen ziet. 

 

Papierbehang

Papier wordt vaak gebruikt voor het behangen. Houd er rekening mee dat hoe dunner het behang is, hoe sneller je er oneffenheden doorheen ziet. Dit behang is er gemakkelijk af te halen en gaat erg lang mee. Tegenwoordig is er zelfs gerecycled papier te koop, dus dat is ook nog eens goed voor het milieu. 

 

Vliesbehang

Dit is een behangsoort die geen vocht opneemt. Hierdoor krimpt het behang niet zodra je er lijm op smeert. Daarnaast scheurt het niet snel, is het stevig en is goed afwasbaar. Het aanbrengen gaat ook gemakkelijk aangezien je de lijm op de muur smeert. Vervolgens plak je zo het behang op de muur. 

 

Vinylbehang

Het behang bestaat uit een waterafstotende kunststof toplaag met daaronder een laag van papier. Hierdoor kan je dit type behang ook gebruiken in de badkamer of keuken. Het mooie van dit behang is dat je de toplaag van de onderlaag kan afhalen. Hierdoor kan je na verloop van tijd weer voor een ander kleurtje of printje kiezen. 

 

Fotobehang

Tegenwoordig zijn er natuurlijk meerdere technieken voor het maken van behang. Het gaat er niet alleen meer om dat je muur een leuke kleur krijgt, maar ook om het geven van een persoonlijke touch aan een ruimte. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan jouw eigen foto, kunstwerk of patroon op de muur krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens bij XXL Behang voor de opties. Het voordeel van dit type behang is dat er vaak geen naden door het behang heen lopen. 

 

Glasvezelbehang

Glasvezel is een redelijk nieuwe soort behang. Het is goed te gebruiken op muren die in een slechte staat zijn. Het materiaal is vaak sterker dan alle andere soorten behang. Het kan daarentegen niet gemakkelijk verwijderd worden, waar dat met andere soorten wel weer kan. 

 

https://xxlbehang.nl/