Link Web Solutions
Image default
Aanbiedingen

De speeltoestellen van Yalp helpen bij het ontwikkelen van een goede motoriek

Spelen stimuleert kinderen om verschillende dingen te doen. Denk  aan motorische vaardigheden, taal, cognitie en  sociale interacties tussen mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat spelen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Daarom is het belangrijk dat kinderen op de basisschool voldoende tijd hebben om te spelen. De speeltoestellen van Yalp kunnen daarbij helpen.

Niet alleen leuk. Ook goed voor de motoriek!

Het is bekend dat  kinderen die op jonge leeftijd weinig bewegen een verhoogd risico lopen op overgewicht. Het risico  is dat ze ook geen atletische prestaties ontwikkelen. Kinderen met een lage motorische ontwikkeling hebben een verhoogd risico op chronische ziekten. Daarnaast heeft een lagere motorische ontwikkeling ook invloed op de sociale aspecten van het  kind. Ze zijn niet goed in sporten of worden waarschijnlijk als laatste gekozen bij spelen of bij gym. De speeltoestellen voor het schoolplein van Yalp stimuleren het groeien en het grenzen verleggen van kinderen door middel van speelwaarden in plaats van alleen met speelfuncties.

Beweegvariatie

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er in het onderwijs aandacht wordt gegeven aan freerunning (de moderne variant van apenkooien) zeer gunstig is. Dit komt omdat bij free running de kracht van beweging en de verandering in beweging heel erg terugkeren. Kinderen groeien snel op als er geen standaard is voor het uitvoeren van freerunning, omdat ze hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen.

Leren uit spel

In samenwerking met  Quest Junior, een wetenschapsmagazine, heeft Yalp een speeltuin ontwikkeld waar kinderen zonder hun medeweten kunnen werken aan rekenen, taal en samenwerken. Deze speelset bevat verschillende rekensommen, alfabetspelletjes en 500 quizvragen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze speelset uit te breiden met onderwerpen zoals verkeer, normen en waarden, gezondheid en sport of spel.

Yalp

Bij Yalp zijn ze continu bezig met het creëren van speel- en sportomgevingen die nét even anders zijn en iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Bij Yalp willen ze spelen, bewegen, sporten en ontmoeten voor kinderen spelenderwijs in de wereld brengen, omdat daardoor het leven van een kind verrijkt wordt met een positieve bijdrage aan de eigen fysieke, geestelijke en sociale fitheid. 

 

https://www.yalp.nl/