Link Web Solutions
Image default
Onderwijs

Blijven groeien als leerkracht

Je bent al een aantal jaren aan de slag gegaan in het onderwijs, maar wilt graag meer ontwikkelen. Je hebt bijvoorbeeld de wens om als mentor aan de slag te gaan, of wilt graag weten hoe je het beste jouw leerlingen kunt ondersteunen. Of je hebt juist de wens om op een andere manier les te geven, zoals coachend lesgeven of je leerlingen didactisch coachen. Dit zijn allemaal dingen die je kunt leren. Coaching opleiding onderwijs helpt jou hierbij.  

 

Ook je leerlingen profiteren ervan 

 

Bij Coaching opleiding onderwijs krijg je inzicht in jouw manier van lesgeven en de punten waarop je wellicht zou kunnen ontwikkelen. Je leert op een andere manier te kijken naar het vak waar je jezelf in hebt gespecialiseerd en kunt dit na de coaching beter overbrengen op je leerlingen. Door didactisch coachen krijg je op een motiverende manier feedback, wat jou aanmoedigt en dit vervolgens ook kunt overbrengen op jouw leerlingen. Het heeft dus niet alleen effect op de manier van lesgeven, maar ook op de leerlingen zelf. 

 

Trek op tijd aan de bel 

 

Als leerkracht kun je in een sleur terecht komen van een manier van lesgeven waar je zelf eigenlijk helemaal niet tevreden mee bent. Je wilt jezelf graag verbeteren, maar weet niet zo goed hoe. Dit kan stressvol zijn. Vaak resulteert dit zich tot een burn out. Dit is natuurlijk niet wenselijk, want het is een heel proces om uit deze burn out te komen. Coaching opleiding onderwijs helpt jou om actief te blijven en uit de sleur te komen die jou niet langer gelukkig maakt. Je zult zien dat er altijd punten zullen zijn waarop je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarom zijn er ook verschillende manieren waarop je gecoached kunt worden. Zoals didactisch coachen.  

 

Blijf jezelf ontwikkelen 

 

Om nou te zeggen dat je na zo’n coaching weer helemaal klaar bent, dat is niet helemaal juist. Je kunt jezelf namelijk altijd blijven ontwikkelen. Als jij bijvoorbeeld al een tijdje mentor bent, maar nóg beter wilt worden in dit vak, dan is dit mogelijk. Je zult zien dat er altijd punten blijven waar je graag meer kennis over zou willen hebben en jezelf daarin wilt gaan ontwikkelen.