Link Web Solutions
Image default
Telefonie

Welke smartphone past bij jou?

Bepalen welke smartphones met bijhorende telefoonhoesjes ideaal zijn voor jou, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De variatie in de wereld van mobiele telefoons en smartphonehoesjes is namelijk enorm te noemen. Vooral het kiezen van een geschikte smartphone bezorgt veel mensen hoofdbrekens. Want hoe kies je een telefoonmodel uit dat écht bij jou past? Onze adviezen gaan jou hierbij helpen!

Bepaal hoeveel je aan een nieuw toestel wilt besteden

Het beschikbare budget dat je voor een nieuw mobiele telefoon over hebt, is natuurlijk leidend. Bepaal wat je maximaal wilt besteden als je op zoek gaat naar smartphones en bijpassende smartphonehoesjes. Zo kun je besluiten dat je toestel niet mee dan zeshonderd euro mag kosten. Via vergelijkingssites kun je deze zoekfunctie instellen en zo snel alle merken en modellen telefoontjes vinden die voor jou in aanmerking komen. Je zult merken dat er eigenlijk in alle prijscategorieën veel keuze is!

Het type besturingssysteem van je smartphone

Let bij de aankoop van je toestel op het gewenste besturingssysteem. In de wereld van smartphones worden gelukkig maar twee basissystemen gebruikt, namelijk Android en iOS. De ontwikkelaar van Android is het megabedrijf Google. Bijna alle smartphoneproducenten maken van dit besturingssysteem gebruik. Denk bijvoorbeeld aan telefoonmerken als Samsung, Sony, Motorola of LG. Deze smartphones maken dus gebruik van dezelfde soort software. Het andere besturingssysteem, iOS, wordt alleen gebruikt door het merk Apple en diens iPhones, iPods en iPads.

Het formaat van het beeldscherm & aantal camera’s

Een belangrijk punt van aandacht bij de aanschaf van een smartphone die bij je past, is de grootte van het beeldscherm. Grote beeldschermen lezen en kijken gemakkelijker en hebben vaak ook een prima schermresolutie. Nadelig aan een groot scherm is wel dat je toestel daardoor minder compact is en ook wat gevoeliger is voor breuk, dus zorg ervoor dat je een passend Samsung A23 hoesje hebt besteld, bijvoorbeeld bij Casimoda. Denk ten slotte ook na over hoeveel camera’s je toestel met hebben. Ben je tevreden met één camera? Of moeten het er drie of vier zijn? De keuze is helemaal aan jou!