Link Web Solutions
Image default
Energie

Welke invloed heeft een bliksem inslag op uw elektra

Blikseminslag kan ernstige schade toebrengen aan elektrische systemen, wat leidt tot stroomuitval, uitval van apparatuur en pieken die verdere schade kunnen veroorzaken. Wanneer de bliksem inslaat in een elektrisch systeem, ontstaat een stroomstoot die krachtig genoeg is om elektrische schokken en in sommige gevallen zelfs brand te veroorzaken. Deze stroomstoot veroorzaakt kortsluiting in circuits en kan ervoor zorgen dat de isolatie het begeeft, met verdere schade tot gevolg.

De gevolgen van een blikseminslag elektra

Blikseminslag kan leiden tot stroomuitval, uitval van apparatuur en pieken die uw apparaten, elektronica, bedrading en andere elektrische componenten kunnen beschadigen.

Om uw systeem te beschermen tegen blikseminslag is het belangrijk te investeren in overspanningsbeveiliging. Goed geïnstalleerde overspanningsbeveiliging kunnen u helpen schade door stroompieken te voorkomen en zorgen voor isolatie tegen blikseminslag. Daarnaast is het belangrijk om gevoelige apparatuur uit het stopcontact te halen als er onweer op komst is om ze veilig te houden.

Ten slotte, als uw huis is getroffen door een blikseminslag, bel dan meteen een elektricien om het systeem te inspecteren en eventuele schade te herstellen.

Stappenplan blikseminslag

1. Let op het weer: Wees vóór een onweersbui op de hoogte van de voorspellingen en neem maatregelen om uw elektrische installatie te beschermen.

2. Investeer in overspanningsbeveiliging: Installeer overspanningsbeveiligingen op alle circuits die verbonden zijn met gevoelige apparatuur.

3. Ontkoppel gevoelige apparatuur: Koppel elektronica en andere gevoelige apparatuur los als er storm op komst is.

4. Inspecteer op schade: Laat na een blikseminslag een elektricien het systeem inspecteren en eventuele schade repareren.

5. Blijf veilig tijdens onweer: Vermijd het gebruik van elektronica of apparaten tijdens onweer, om elektrische schokken en verdere schade te voorkomen.

Met deze stappen kunt u uw huis beschermen tegen de mogelijk verwoestende gevolgen van blikseminslag

Verklein de kans op een fatale blikseminslag

Een bliksemafleider is een apparaat dat ontworpen is om elektrische stromen veilig weg van uw huis en in de grond te leiden. Het is een belangrijk onderdeel van een goed bliksem beveiligingssysteem dat u kan helpen ernstige schade door een blikseminslag te voorkomen. Elektriciens Haarlem beschikt over ervaren professionals die bliksemafleiders en andere overspanningsbeveiligingen kunnen installeren en onderhouden om u te helpen uw huis te beschermen tegen bliksemschade.