Link Web Solutions
Image default
Energie

Beroepskeuze is een lastige keuze

Op de middelbare school is het rond de leeftijd van zestien al de bedoeling om een vakkenpakket te kiezen. Hoewel velen van mening zijn dat men nog niet klaar is om op deze leeftijd deze keuze te maken, is dit wel het geval. Op het moment dat je HAVO of VWO doet moet je rond je 17e of 18e levensjaar de keuze maken welke richting je verder op wilt gaan. Deze keuze kan voor sommigen belangrijke gevolgen hebben voor de rest van je carriére. Mocht je er na je studie rechten alsnog achter komen dat je graag arts had willen worden, is dit vrijwel niet haalbaar vanwege de hoge collegegelden die hierbij komen kijken. Maar de keuze voor een vervolgopleiding dient voor potentiëlen MBO studenten nog eerder gemaakt te worden. Vaak zijn deze studenten slechts 16 jaar wanneer zij met de opleiding starten. Om deze reden is het belangrijk om informatie te delen over dergelijke beroepen. De vacature voor een Elektromonteur Hilversum  zal zeker wel eens voorbij komen, maar elektromonteurs worden gezocht door heel het land. 

Wat is een elektromonteur?

Om te kunnen weten of het beroep van elektromonteur bij je past is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een elektromonteur doet op dagelijkse basis. Een elektromonteur is een type elektricien die zich richt op de installatie, het onderhoud en de reparatie van elektrische apparaten. Elektromonteurs komen op veel verschillende plaatsen en verschillende omgevingen waarbij zij iedere dag andere problemen oplossen. Een elektromonteur kan zich specialiseren op bijvoorbeeld de installatie van bepaalde apparatuur en op deze manier kan hij/zij professioneler ingezet worden. 

Wat verdient een elektromonteur?

Het gemiddelde brutoloon van een elektromonteur ligt tussen de 2200 en 3600 euro per maand. Dit hangt natuurlijk af van de specialisatie en de mate van ervaring van de monteur. Ook blijkt uit onderzoek dat de regio waar de monteur werkt van groot belang kan zijn voor de hoogte van zijn/haar salaris. Het werken in ploegendiensten kan het salaris eveneens verhogen, aangezien hier meestal een toeslag voor wordt gegeven van ongeveer 20%.