Link Web Solutions
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is laser kleiduifschieten eigenlijk

Vroeger schoten ze op echte vogels, vandaar de naam kleiduifschieten. Maar dat is al zo’n honderd jaar geleden. Nu kunnen de kogels ook vervangen worden door een laser wat het een stuk veiliger maakt voor de deelnemers en hoef je niet bang te zijn dat degene die naast je staat per ongeluk de verkeerde kant op schiet. De kleiduif is nu van plastic en kan opnieuw gebruikt worden, dus is laser kleiduifschieten is nog milieuvriendelijk ook. Je hebt dus een geweer met een laser erin en daar schiet je op een met een machine afgeschoten plastic schijf. En schiet je raak met de laser dan scoor je punten.

Waarom bestaat kleiduifschieten

 

Het komt voor uit het jagen en was een manier om te oefenen als het jachtseizoen was afgelopen of om extra te oefenen om de schiet skills op peil te houden. Tegenwoordig gaat het niet meer om jagen, maar om de sport kleiduifschieten. Proberen zoveel mogelijk raak te schiet op de in dit geval plastic duiven. Dit zijn plastic schijven die afgevuurd worden door een machine. Snel reageren en schieten op schijf en hopelijk ook raken. Dit is een leuk tijdverdrijf en kan laser kleiduifschieten dus ook als bedrijfsuitje worden gedaan.

Wat heb ik nodig voor laser kleiduifschieten

 

Als je het als bedrijfsuitje gaat doen heb je eigenlijk niks nodig naast liefst een goed humeur. Mogelijk als je op locatie wil laser kleiduifschieten dan heb je wel een veld van 20 tot 50 meter nodig om de sport laser kleiduifschieten te beoefenen. De plastic kleiduiven moet natuurlijk wel een kant op gaan en daar heb je ruimte voor nodig. Mogelijk heb je die ruimte naast een bedrijfspand en kan je het dus naast het bedrijf doen. Dit scheelt weer reistijd en kan leuk tussendoor het werk of nog even na het werk als afsluiter.