Link Web Solutions
Image default
Meubels

Vier ideeën voor een landelijke slaapkamer

Vind jij landelijk ingerichte huizen met een Engelse vibe zoals je vaak in de woontijdschriften ziet, echt fantastisch? Goed nieuws! Deze stijl is in je eigen huis gemakkelijk na te bootsen. Dit zijn vier dingen die jij kunt doen om je slaapkamer een landelijke feel te geven.

Houten elementen

Natuurlijke elementen als hout zorgen voor een ontzettend landelijke sfeer. Ga voor niet al te bewerkt hout. Je wil het zo rustiek mogelijk laten ogen, noesten en nerven in het hout zijn dus wenselijk. Hout kun je ten eerste laten terugkomen op de vloer en in meubels als het bed, stoelen, kasten, maar je kunt hout ook laten terugkomen in decoratieve items als de lijst van een spiegel. Hout kan zelfs op de muur. Wat dacht je bijvoorbeeld van houten wandpanelen kopen?

Kanten elementen

Sommige mensen vinden het misschien een beetje kitsch, maar kanten elementen lenen zich ook uitstekend voor een landelijke sfeer in huis. Kant moet je met mate gebruiken, anders krijg je inderdaad een Barbiehuis, maar een kanten randje aan de sprei op bed of aan de onderkant van de gordijnen kan heel gezellig staan.

Bloemen

Bloemen zijn hét element voor een landelijk ingericht huis. Hiermee bedoelen we echte bloemen, zoals een mooie bos zonnebloemen op de kaptafel, maar ook bloemenprint. Laat bloemen bijvoorbeeld terugkomen in bekleding of beddengoed. Ook de geur van bloemen kun je laten terugkomen in de slaapkamer. Maak bijvoorbeeld gebruik van geurzakjes met bloemengeur. De geur van lavendel of kamille is een ideale keuze voor de slaapkamer, omdat lavendel en kamille een rustgevende werking hebben.

Vintage

Een landelijke en rustieke sfeer creëer je met vintage meubels en decoratieve items. Bij voorkeur kan je ook zien dat ze al een tijdje meegaan. In een landelijke slaapkamer mag niks te gelikt zijn. Verf mag bijvoorbeeld een beetje bladderen en kleuren mogen een beetje vaal zijn. Ga er eens een dagje op uit om vintage spullen te shoppen. Wedden dat je met een paar pareltjes thuiskomt? Kortom: een landelijke look in huis is gemakkelijk zelf te creëren. Ga op zoek naar een inrichting vol houten elementen, kant, bloemen en een paar mooie vintage meubels.