Link Web Solutions
Image default
Vakantie

Verken Lublin door deze 6 bezienswaardigheden te bezoeken

Als je iemand bent die houdt van mooie grote kerken, grote koninklijke paleizen en veel historisch rijke locaties, dan moet je Lublin aan je volgende vakantiebestemming toevoegen.

We weten dat verschillende mensen misschien een beetje sceptisch zijn over een bezoek aan Lublin omdat het een beetje moeilijk te bereiken is in Polen, maar je zal er geen spijt van hebben dat je de andere kant op bent gegaan voor een bezoek aan Lublin vanwege de pracht en praal die er heerst. 

De beste manier om Lublin te bezoeken is door een auto te huren in Lublin, bekijk de prijzen hier: https://www.autoprio.nl/nl-polen-luchthaven-lublin-luz/. Je laat alle reis- en verplaatsingsproblemen over aan de autoverhuur dienst. Het is goedkoop en het maakt je reis erg gemakkelijk.

De beste plekken om te verkennen in Lublin:

Hieronder volgen enkele van de aanbevolen plaatsen:

Het grote kasteel:

Het prachtige kasteel van Lublin staat bekend om zijn eeuwenoude erfgoed; dit kasteel is uniek omdat het door verschillende koninkrijken in verschillende tijdperken is gebouwd.

De bakstenen muren werden opgetrokken door een andere koning, en het buitenkasteel werd gemaakt door een andere koning; het is al eeuwenlang in Polen, en nu staat het onder het beheer van het nationale museum. 

Dus, als je in de oude Poolse vibes wilt duiken, dan is dit kasteel misschien wel de juiste plek.

De heilige drie-eenheid kapel:

We hebben je verteld dat het hier om indrukwekkende kapellen gaat. Deze kapel staat op de binnenplaats van het kasteel, maar heeft een eigen sfeer. Het werk aan deze kapel is ook begonnen toen het kasteel aan het begin van de 15e eeuw werd gebouwd.

Het interieur van deze kapel staat in het teken van de prachtige Romeinse katholieke schilderijen die overal in de kapel en ook op het dak te zien zijn. Sommige van de portretten stellen de Bijbel voor, en misschien zie je er zelfs wel een paar van de soorten die geschilderd zijn, het is echt magisch. 

Het dodenmuseum:

Vol met duisternis en dood overheerst in dit museum van Majdanek de verschrikkingen van de vernietigingskampen die door de Duitse nazi’s ten zuidoosten van Lublin werden opgezet.

Er is bewijs zoals assen van de verbrande lichamen en blauwe kamers door de giftige gassen samen met artefacten die nog steeds overeind staan om de verhalen van de doden te vertellen. Als je een liefhebber van geschiedenis bent, dan is dit misschien wel de beste plek om te bezoeken.

Geniet van de plaatselijke lekkernijen:

Er is zoveel geschiedenis om te bekijken en te beleven als je in Lublin bent, maar dat zou je wel eens moe kunnen maken, dus het is nu het juiste moment om de oude stadsbars te bezoeken voor wat lokale lekkernijen. 

Ga voor wat vers gemaakte knoedels die bekend staan als pierogi dome, en vergeet daarbij niet het lokale bier en de shots die bekend staan als regionalne piwo te drinken. 

Het beroemde oude centrum:

Het oude centrum van Lublin komt recht uit de kunst; het is niet zomaar een plaats die naar een oude stad is vernoemd, maar het is in feite een plaats waar alles gebaseerd is op de oude tijd, van de architectuur tot de mensen.

Je kan er het verschil zien tussen het moderne en het oude Lublin uit dezelfde periode.

De Poort van Krakau:

De poort van Krakau is een grote mooie poort met klokken; het is gewoon een mooie ingang als je de indrukwekkende oude stad binnenkomt. De poort van Krakau is de ultieme finishing touch voor het hele stadsgebeuren.

Deze bovenstaande gids zal je zeker helpen om geweldige dingen te ontdekken in Lublin. Als je van plan bent om Lublin te bezoeken, moet je proberen om al deze dingen te ondernemen.

https://www.autoprio.nl