Link Web Solutions
Image default
Vakantie

Dit moet je gezien hebben op Boa Vista!

Het eiland Boa Vista vinden we terug in het oosten van de Kaapverdische Eilanden. Ze is van alle eilanden het dichtst bij het Afrikaanse vasteland gelegen. Wanneer we de naam van dit eiland gaan vertalen betekent ze zoveel als ‘beautiful view’. Ze heeft deze naam ook zeker niet gestolen, integendeel. Je treft hier een geweldige combinatie aan van parelwitte stranden samen met de altijd prachtig ogende, blauwe oceaan. Wanneer we daar bovendien ook nog eens de indrukwekkende woestijnlandschappen bij optellen komen we tot een vakantiebestemming die iedereen in diens leven eigenlijk eens gezien en vooral ervaren moet hebben. Benieuwd om meer te weten te komen over dit eiland? Dan is verder blijven lezen vooral de boodschap!

Sal Rei, de hoofdstad van Boa Vista

Wanneer je een vakantie boekt naar het eiland Boa Vista kan je niet om de hoofdstad heen. Deze stad luistert naar de naam Sal Rei en beschikt over ruim 12.000 inwoners. Daarmee is ze de grootste stad van het eiland. Voor het merendeel van de locals (om maar niet te zeggen voor allemaal) geldt dat ze hier hun boodschappen komen doen. Een absolute aanrader is ook om even een bezoek te brengen aan één van de verschillende markten die doorheen de week worden georganiseerd. Deze markten worden traditioneel georganiseerd op het zogenaamde Praça de Santa Isabel.

Op deze authentieke markt kan je kennismaken met de dagelijkse leefwijze van de lokale bevolking. Ben je op zoek naar een leuk souvenir om mee te nemen van je vakantie op dit eiland? Dan zou je daarvoor kunnen denken aan bijvoorbeeld houtsnijwerk, maar ook aan handgemaakte sieraden evenals aan batik doeken. Let op, wanneer ze zien dat je een toerist bent wordt de prijs standaard maal drie gedaan. Het is dan ook op Boa Vista de normaalste zaak van de wereld om mee te doen met het afding spelletje. Dit wordt stiekem eigenlijk zelfs van je verwacht.

Maak kennis met de mooiste stranden van het eiland

Boa Vista staat uiteraard in het bijzonder bekend omwille van de prachtige stranden die je er aantreft. Direct onder de hoofdstad is bijvoorbeeld het strand Praia de Estoril gelegen. Het gaat hierbij om een kilometerslang zandstrand welke afloopt in de azuurblauwe oceaan. Van hieruit is het mogelijk om een strandwandeling te maken richting het zuiden. Dit meer bepaald naar het lange zandstrand van Praia Carlota. Hieronder begint de zogenaamde Praia das Dunas. De stranden van dit eiland staan niet voor niets bekend omwille van hun uitmuntende schoonheid. Er zijn dan ook maar weinig andere bestemmingen op de wereld waar het zo genieten is als hier.

Snorkelen en surfen? Absoluut!

Boa Vista profileert zich niet alleen maar als een paradijselijke vakantiebestemming. Daarnaast is het namelijk zo dat ze ook uitblinkt op vlak van veelzijdigheid. Je kan hier een leuke strandvakantie beleven, het is mogelijk om er de lokale cultuur op te snuiven, maar bovendien kan je op Boa Vista ook lekker surfen en snorkelen. De oceaan is hier voor beide doelgroepen als ongelofelijk uitnodigend te beschrijven. Ben jij dus met andere woorden iemand die wel houdt van deze watersporten? Dan ben je hier ongetwijfeld aan het juiste adres!

Wil je een iets verdere reis? Denk dan aan een vakantie in Bali.