Link Web Solutions
Image default
Electronica en Computers

Hoe kan u oude computers verkopen?

Als bedrijf heeft u misschien oude computers die niet of nauwelijks meer gebruikt worden. Hier moet u vanaf en wilt u misschien wel verkopen. U kunt ook kiezen om deze weg te gooien of weg te geven natuurlijk. Voor u bedrijf is het natuurlijk zeer interessant om oude apparatuur te verkopen om met dat geld weer nieuwe apparaten te kunnen aanschaffen. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het verkopen van uw computers. Deze dingen worden in deze blog besproken. Daarnaast wordt ook besproken welke mogelijkheden u heeft voor het verkopen van oude computers.

Is het verkoopbaar?

Natuurlijk moet u eerst kijken of uw apparaten verkoopbaar zijn. Als uw apparaten van slechte kwaliteit zijn of het niet of nauwelijks doen, dan heeft het ook weinig zin om energie te stoppen in de verkoop van uw apparaten. Als u niet zeker weet of de apparaten nog wat waard zijn, dan kan u ook contact zoeken met bepaalde partijen die apparaten opkopen.

Dataverwijdering & vernietiging

Als de apparaten verkoopbaar zijn, dan is het goed om te kijken naar de oude data die nog te vinden is op de oude computers. U wilt niet dat de vertrouwelijke data van uw bedrijf in de verkeerde handen komt. Data weghalen van de computer is niet zo makkelijk. Iedereen kent het wel om documenten in de prullenbak te doen en te verwijderen, maar dit is helaas tegenwoordig niet meer genoeg. Er zijn genoeg handige mensen die verwijderde data terug kunnen halen en uw vertrouwelijke informatie kunnen bezitten. Het is dus ook handig als u geen ICT afdeling heeft, om een professionele partij te vragen om de data te vernietigen. Deze partijen hebben de kennis, mogelijkheden en professionaliteit om alle data te vernietigen, zodat u het kan verkopen.

Grotere aantallen

Heeft u als bedrijf grotere aantallen apparaten, dan is het niet interessant om dit allemaal afzonderlijk van elkaar te gaan verkopen. Hier gaat veel tijd en energie in zitten. Al deze tijd kan ook duur zijn, want u kan met deze tijd ook andere dingen doen. Als u een of twee apparaten heeft dan kan u beter het zelf verkopen, want dan kan u meer krijgen voor de apparaten. Als u meer apparaten heeft, dan kan het interessant zijn om de computers te laten opkopen. Een computer opkoper neemt grotere aantallen aan, en zal hiervoor ook een mooie prijs voor samenstellen. Deze prijs zal minder hoog zijn dan het zelf verkopen van u apparaten.

Zekerheid

Oude computers of andere apparaten verkopen doet u voor de inkomsten die u kan genereren. Het is belangrijk dat u bepaalde zekerheid krijgt van deze inkomsten. Zo is het belangrijk om bij partijen die computers opkopen een offerte te vragen, en bij andere partijen te vragen of zij vooraf willen betalen. Vooraf betalen willen veel partijen niet, dus kan u er ook voor kiezen om een soort van borgsom te vragen. Helaas is er tegenwoordig veel oplichting te zien. Pas hier echt voor op bij het verkopen van uw computers.