Link Web Solutions
Image default
Internet marketing

De zoekmachine optimaliseren op lokale vindbaarheid

Je kunt op het gebied van het optimaliseren van de zoekresultaten in Google een hele hoop bewerkstelligen. Onder andere het verbeteren van de geoptimaliseerde lokale vindbaarheid is daar een onderdeel van. Als je in een bepaalde omgeving je vak uitoefent is het niet direct nodig om daar een algemeen zoekwoord voor in te zetten. Dat is immers ook een stuk duurder, want dan heb je veel meer externe links nodig om te zorgen dat je door middel van dat woord hoger in de positie van Google komt. Dat komt omdat je daar dan een stuk meer concurrentie op hebt en dat kan je nou net niet gebruiken. De lokale vindbaarheid is een stuk meer afgebakend en je kunt daardoor veel sneller daarmee hoger in de resultaten van Google terecht komen. 

Lokaal gevonden worden

Met de lokale vindbaarheid gaat het er dus om dat je precies gebruik maakt van de juiste woorden waar op wordt gezocht. Dat kan zijn een nagelstudio in Arnhem of een loodgieter in Amstelveen. Voor iedereen is het anders, maar doordat je dit afbakent, zal je minder concurrenten hebben die met datzelfde woord aan de haal gaan. Denk aan het woord loodgieter of loofgieter Nederland. Deze woorden zijn een stuk breder en daarom een stuk lastiger om daarop te concurreren. Kies als het even kan dan voor de lokale vindbaarheid. 

Omzet mislopen

Je kunt een groot deel van je omzet mislopen wanneer je niet wordt gevonden, daarom is het erg belangrijk om hier goed mee om te gaan en niet bang te zijn om hier een investering in te doen uiteindelijk verdient het zich zeker terug en zal je blij zijn met de diensten die je hebt ingezet voor het verhogen van je positie in de zoekmachine. Laat je adviseren door een van de experts naar de mogelijkheden van de lokale vindbaarheid voor jouw website.