Link Web Solutions
Image default
Aanbiedingen

De olijfboom: prachtig en nuttig!

Iedereen kent ze – de olijven. Waarschijnlijk heb je al eens met olijven te maken gehad. Het kunnen de groene olijven zijn die je op een verjaardagsfeestje vindt, of de olijfolie die je gebruikt om bepaalde gerechten te bereiden. Olijven zijn afkomstig van de olijfboom. Lees verder om meer te weten te komen over de olijfboom van MyPalmShop

 

De oorsprong 

Voor de oorsprong van de olijfboom moeten we duizenden jaren terug in de tijd gaan. Vandaag de dag denken we bij de oorsprong van een olijfboom al snel aan Griekenland en Italië, maar officieel ligt de oorsprong in Armenië. Van hieruit werden de olijfbomen over de verschillende streken verspreid. Zo werd hij ook aangeplant in de westerse wereld, bijvoorbeeld in Turkije, Palestina en Syrië. De vruchten, oliën en het hout van de olijfboom worden goed gebruikt door de mensen.

 

Wat kunt u met olijven? 

Een olijf is een kleine ovale vrucht die velen van ons kennen. Hij is al vele jaren zeer populair over de hele wereld. Olijven worden in veel culturen gebruikt als tussendoortje of verwerkt in diverse gerechten. Oorspronkelijk werden olijven in de Nederlandse cultuur nauwelijks gebruikt. Omdat we verschillende gerechten uit de buitenlandse keuken gebruiken, hebben we ook te maken met verschillende olijfproducten. Eet je olijven alleen als tussendoortje? Of gebruik je ook olijven of olijfolie bij het bereiden van een maaltijd? 

 

Olijfolie 

Olijfolie wordt al vele jaren gebruikt bij de bereiding van gerechten. Het product komt uit de natuur en wordt onder andere gebruikt in pasta’s, koude sauzen of als dressing. Olijfolie is er in verschillende kwaliteiten. De extra vergine olijfolie heeft de beste smaak dankzij de koude persing. Naast het gebruik in de keuken, wordt olijfolie ook gebruikt als huidverzorgingsproduct. Het zorgt voor een zachte, gezonde en stralende huid en glanzend haar. Olijfolie is natuurlijk erg vet, daarom wordt het bijna niet puur gebruikt, maar alleen verwerkt in de verschillende verzorgingsproducten.

 

https://www.mypalmshop.nl/