Link Web Solutions
Image default
Aanbiedingen

Welke stof moet ik kiezen voor mijn gordijnen?

Een goed paar gordijnen doen meer dan ramen bedekken, van het tegenhouden van het directe daglicht tot het toevoegen van een stijlvolle afwerking, ze kunnen een kamer echt samenbrengen. Deze raamdecoraties kunnen het gevoel van je ruimte op een dramatische manier veranderen, maar alleen als ze juist gekozen worden. Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden, en de stof is daarvan de belangrijkste. Het juiste materiaal biedt praktische waarden. Met zo veel keuzemogelijkheden kan het voor veel huiseigenaren een overweldigende taak zijn er een te kiezen. Ben je nieuw in de raamdecoratie wereld, dan kan deze handige gids je helpen bij het hele proces.

Fluweel

Als je ramen een gedurfde, luxueuze en levendige uitstraling wilt geven, dan zijn fluwelen gordijn een ideale keuze. Diepte aan de ramen en voegen architectonisch belang toe aan de totale inrichting. Ze behoren tot de zwaarste stoffen materialen van allemaal waardoor ze onder de overgordijnen vallen en ze efficiënt zijn om tocht buiten te houden en tegelijk een goede isolatie bieden. Hun dikke hoedanigheid houdt het harde zonlicht en het lawaai van buiten op een doeltreffende manier tegen, zodat de sfeer binnenshuis steeds aangenaam en behaaglijk blijft. Heb je lange deuren en ramen, dan is deze stof ideaal om gordijnen van te maken, want ze zijn zwaarder en voldoen aan alle dekkingsbehoeften. Ze werken ook goed in kleine kamers met tochtige ramen.

Zijde

Geef ramen een geweldige nadruk met de meest duurzame en natuurlijke stof: zijde. Zijde schept de perfecte romantische vibes in je ruimte, en brengen verfijning en warmte. Deze stof integreert zowel schoonheid als functionaliteit op een verbazingwekkende manier. Als je kamer meer licht en warmte te verduren krijgt, dan zijn zijden gordijnen iets voor jou. Zijde is een dunne stof en valt onder de vitrages en geeft geen rimpels, vandaar dat ze er betoverend uitzien als ze voor de ramen of deuren hangen.

Maar deze soort stof heeft ook enkele nadelen. Zijde kan alleen chemisch gereinigd worden en is erg gevoelig als ze in aanraking komt met zonnestralen. Je moet dus een paneelvoering aanbrengen voor extra bescherming.

https://www.raamdecoratie.com