Link Web Solutions
Image default
Computers / Internet / Searching

wat is stellar?

Wat is Stellar? Stellar is in 2014 begonnen doordat de founders van Ripple, Chris Larsen en Jed McCaleb, het qua toekomstvisie niet met elkaar eens konden worden.  Laatstgenoemde besloot daarom van Ripple af te splitsen middels een fork en bracht 100 miljard Stellars (de toenmalige naam van Lumens) de wereld in. 

Met de cryptomunt wil McCaleb hetzelfde betaalgemak en dezelfde transactiesnelheid nastreven als zijn grootste concurrent. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Stellar Lumens een non-profit organisatie (Stellar.org) achter zich heeft die de munt zo decentraal mogelijk wil houden. 

Dit doen ze onder andere door de cryptocurrency XLM op een optimale wijze te verdelen over zijn (toekomstige) gebruikers.

De voordelen

Voordat we dieper induiken op hoe Stellar Lumens en haar token XLM precies werken , kan je hier alvast een overzicht zien van de belangrijkste kenmerken  van de cryptomunt.

Stellar Lumens:

Kan 2000 transacties per seconde aan

Heeft een transactietijd van 3-5 seconden

Heeft vrijwel geen transactiekosten

Kan gebruikt worden om elke valuta of cryptocurrency te verhandelen of te versturen

Gebruikt Stellar Concensus Protocol (SCP) in plaats van Proof-of-Work (PoW)

Kan gebruikt worden voor slimme contracten en multisig

Is decentraal

Daarnaast is het nog van belang om te weten dat er ongeveer 103 miljard XLM bestaan, waarvan op het moment van schrijven bijna 18 miljard in omloop zijn. De overige XLM worden zodanig in omloop gebracht, dat er 1% inflatie per jaar ontstaat.

Het zijn indrukwekkende features en de meeste cryptomunten (met name Bitcoin en Ethereum) zullen er jaloers naar kijken. Hoe heeft het team achter Stellar Lumens het voor elkaar weten te krijgen om deze cryptomunt te ontwikkelen tot wat het nu is?

 

Gerelateerde artikelen

Computer reparatie Warmond

Een nieuw huis

kettlebell training