Linkwebsolutions

Waarom je een buigbare trap moet nemen

De meeste trapleuningen zijn gemaakt van hout of staal dat niet buigbaar is. Dit kan heel erg lastig zijn als je trap niet recht naar boven loopt. Dan heeft de trapleuning een kromming nodig, maar met onbuigbare materialen is het moeilijk om een mooie kromming in de trap te maken. Leuningen zijn hierdoor erg lastig in elkaar te zettten en het is bijna onmogelijk om het zelf te doen als je geen specialist bent. Ook is deze kromming vaak niet mooi aangesloten bij je trap, waardoor het eindresultaat minder mooi is dan je misschien had verwacht.

Om deze reden is het misschien handig om te denken aan materialen die wel makkelijk buigbaar zijn en dus goed kunnen aan sluiten bij de trap en de balustrade. Een goed voorbeeld van een materiaal die heel erg makkelijk buigbaar is, is kunststof. Kunststof is een stof die lang mee gaat, bijna geen onderhoud nodig heeft en ook nog eens een mooie moderne look geeft. Foute lengtes worden zo weggewerkt en krommingen kunnen makkelijk worden gemaakt met kunststof.

Je ziet vaak bij houten trapleuningen dat de kromming niet natuurlijk is. Het materiaal kan nooit zoveel worden aangepast als kunststof, en heeft ook nog heel veel onderhoud nodig. Dit is misschien geen probleem bij een rechte trapleuning, maar aangezien het grote deel van de huizen geen rechte trappen hebben maar trappen met een draai, is het handig om toch aan kunststof te denken. Het materiaal kan worden aangepast naar wens en laat geen onnodige vlekken of rare plekken achter.

Het is wel zo dat kunststof minder lang kan mee gaan dan bijvoorbeeld staal, maar de voordelen van kunststof zijn veel groter dan de nadelen. Het enige wat er moet gebeuren is monteren, en dan heb je voor jarenlang een trapleuning die nooit slijt of roest.

 

 

 

 

 

http://lamiwood.nl
Previous Article
Next Article