Kies voor een milieuvriendelijke PET verpakking

Wilt u een milieuvriendelijke PET verpakking? Wanneer u naar een specialist op het gebied van verpakkingen gaat, weet u altijd dat uw PET verpakking op een duurzame manier geproduceerd wordt. De ecologische voetafdruk van uw steriele PET verpakking wordt zo laag mogelijk gehouden door het PET materiaal te recyclen. Ook hanteert een specialist op het gebied van PET verpakkingen, zoals PET Power, geavanceerde productieprocessen die zijn gericht op het verlagen van de CO2-uitstoot. Op deze manier wordt gezorgd dat de steriele PET verpakking waarin u uw producten verpakt, zo duurzaam mogelijk is.

Een steriele verpakking, hoe wordt die gemaakt?

Een steriele verpakking is van groot belang wanneer u verpakkingen produceert voor de gezondheidssector. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw afgenomen producten geen infecties veroorzaken. Populair als steriele verpakking is de PET verpakking. Wel is het belangrijk om voor een steriele PET verpakking naar een specialist te gaan, zoals PET Power. Hierdoor weet u namelijk zeker dat uw steriele verpakking op de juiste manier geproduceerd is. De steriele PET verpakkingen worden er bijvoorbeeld geproduceerd in een klasse 7 cleanroom, waarbij gewerkt wordt met een hoge luchtdruk om de bacteriën te doden. Om een steriele verpakking nog meer te garanderen, kan de PET verpakking na productie nog nagestraald worden met gammastralen. Hierbij worden alle DNA-structuren van micro-organismen doorbroken en stopt het celdelingsproces gegarandeerd.

De PET verpakking wordt gebruikt in verschillende industrieën

Wanneer u kiest voor een PET verpakking, kiest u voor een veelzijdig product dat in verschillende sectoren ingezet kan worden. Het specialistische bedrijf PET Power helpt eenvoudig en snel met het kiezen van een soort verpakking die aansluit bij uw wensen. U vindt er namelijk een selectie aan meer dan 700 verschillende standaard PET verpakkingen. Het is dan ook niet gek dat de al dan niet steriele PET verpakking in diverse industrieën wordt gebruikt. Zo ziet u regelmatig PET verpakkingen voor cosmetische producten, voedingsmiddelen, en schoonmaakmiddelen. Doordat PET ook als steriele verpakking kan worden gebruikt, ziet u dit materiaal ook vaak terug als verpakking in de medische sector. Eén materiaal, vele mogelijkheden: dat is PET.