Hoe animatie video voor omzet zorgt

Hoe animatie video voor omzet zorgt

Ondernemer zijn is leuk. Je kunt je de hele dag bezig houden met het vak waar je zelf bewust voor gekozen hebt. Je kunt je passie inzetten voor je klanten. En je kunt zelfs besluiten of je wel of niet met een klant in zee wil. Maar laten we eerlijk zijn: er moet wel omzet gedraaid worden. Zonder omzet wordt ondernemen ineens een stuk minder sprookjesachtig.

Maak jezelf het ondernemen een tikkeltje makkelijker en gebruik animaties om omzet te genereren. Hoe? Dat vertellen we hier.

Overtuig je klant met een explanimation

Vaak zijn klanten op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Met een mooie explanimation kun je precies laten zien op welke manier jouw dienst of product hen die oplossing biedt. Daarmee help je twijfelaars over de streep. Onderzoek geeft aan dat de 2/3e van de prospects na het zien van een goede explanimation een hogere koopbereidheid aangeeft.

Maak bestaande klanten nog enthousiaster

Wat ook leuk is, is dat bestaande klanten door jouw explanimation op het spoor gebracht kunnen worden van toepassingen die ze zelf nog niet verzonnen hebben. Dit leidt tot grotere tevredenheid en (hopelijk) tot mond-op –mond reclame en de moderne variant daarop: het delen van jouw explanimation.

Explanimations maken je top-of-mind

Als een klant een probleem heeft, wil je dat hij meteen aan jou denkt. Als je top-of-mind bent, heb je een enorme voorsprong op de concurrentie. Door een serie van explanimations te maken, passend binnen je communicatiestrategie en huisstijl, vergroot je jouw herkenbaarheid en zichtbaarheid. De waarde van deze branding is enorm.

Explanimations helpen je gevonden te worden

Explanimations helpen zelfs omzet te genereren van klanten die de explanimation zelf nooit gezien hebben. Hoe? Door SEO. Als je een explanimation op je website hebt zorgt dit ervoor dat mensen langer op je pagina blijven en vaker doorklikken. Google ziet dat en concludeert dat jouw site blijkbaar waardevol is. Daardoor scoor je hoger in de zoekresultaten. Via dit SEO effect genereert jouw online animatie video extra traffic en klanten.