Link Web Solutions
Image default
Sport

De crosstrainer – een echte vetverbrander voor thuis

Wie het doel heeft om af te vallen zal hiervoor enige vorm van beweging moeten doen. Veel mensen pakken een vorm van cardiotraining op. De één gaat hardlopen en de ander gaat fietsen. Zo zijn er ook veel mensen die naar de sportschool gaan maar ook mensen die de sportschool naar huis halen. De hometrainer is hiervan het bekendste voorbeeld. Een cardio toestel voor thuis wat al sinds jaren thuis te vinden is.

Echter, tegenwoordig vind je niet alleen de hometrainer meer bij mensen thuis. Veel meer cardio toestellen die je doorgaans tegenkomt in de sportschool zijn tegenwoordig ook voor een goede prijs te koop voor thuis. Denk aan de loopband, de spinningfiets, een roeitrainer maar ook de crosstrainer.

Van al deze toestellen is de crosstrainer erg populair onder mensen die willen afvallen. De crosstrainer is hier namelijk super efficiënt voor. Dit komt doordat dit toestel zowel je benen als armen in beweging brengt. Door alle ledematen te bewegen verbrand je extra veel calorieën. Daarbij is de beweging ook nog goed vol te houden. Het is geen super grote aanslag op je conditie. Dit maakt de crosstrainer ideaal.

Wat kost een crosstrainer voor thuis

Tegenwoordig zijn er steeds meer crosstrainers op de markt voor thuisgebruik. Dit soort fitnesstoestellen verschillen enigszins van die in de sportschool. De crosstrainer in de sportschool wordt misschien wel 5 tot 8 uur per dag gebruikt. Als de sportschool 7 dagen per week is geopend betekent dit dat de crosstrainer 35 tot 56 uur per week wordt gebruikt. Een crosstrainer moet hiertegen bestand zijn. Daarom zijn crosstrainers in de sportschool van professionele kwaliteit. Deze kosten dan ook snel duizenden euro’s.

Een crosstrainer voor thuis wordt een stuk minder intensief gebruikt. Deze wordt hooguit een paar uur per week gebruikt. Door het minder intensieve gebruik kunnen deze modellen ook goedkoper worden aangeboden. Een doorsnede crosstrainer voor thuis kost je dan ook ergens tussen de 400 en 1000 euro. Als je dit afzet tegen een sportschool abonnement van 20 euro per maand haal je je investering er dus snel uit.

Een goede crosstrainer uitkiezen

Heeft dit artikel je interesse aangewakkerd en wil jij een crosstrainer kopen? Dan zul je al snel versteld staan van de hoeveelheid modellen waaruit je kunt kiezen. Maar hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt tussen al deze modellen?

In principe is het natuurlijk een kwestie van smaak en budget. Echter, er zijn wel degelijk objectieve eigenschappen waarop je een crosstrainer kunt beoordelen. Deze eigenschappen zijn:

  1. De stabiliteit
  2. De lengtepas van de crosstrainer
  3. De technische functies

Wil je weten wat deze eigenschappen inhouden? Leer alles over crosstrainers op fitnesstoestelkopen.nl.