Linkwebsolutions

Animatiefilmpje nodig?

Animatiefilmpje nodig?

Waarschijnlijk heb jij op tv ook wel eens een reclame gezien die echt ontzettend saai is. Dit heet ook vaak net tijdens de film. Veel mensen vinden dit maar vervelend. Niemand heeft zin om naar de reclame te kijken. Er zijn dan ook twee categorieën binnen de wereld van de reclame. Zo heb je de irritante filmpjes, en natuurlijk filmpjes die wel weer leuk zijn. De irritante filmpjes kunnen vaak niet zoiets vertellen aan de mensen thuis. Je bent namelijk nu niet echt goed aan het opletten als er een saai filmpje op je beeld verschijnt. De filmpjes die het veel beter doen bij de mensen zijn de animaties. Dit zijn de tekenfilmpjes welke jou iets gaan vertellen. Mensen die deze zien vinden het vaak wel weer lachen, zijn er beter met hun focus bij en hierdoor blijft de boodschap beter hangen. Hoe kan dit dan precies?

Veel malen meer amuserend

Als je de focus ergens bijhoudt dan kan je brein beter de info erg goed opslaan. Het voordeel hiervan is dat de informatie goed blijft hangen bij de mensen. Het blijkt dan ook dat de bedrijven meer verkopen wanneer ze iets vertellen aan de kijker. Een animatie is hier een ontzettend handige oplossing voor. Eigenlijk is het een video, of eigenlijk meer een soort tekenfilm.  Hier wordt een bericht voor de kijker overgebracht. Dit kan gaan over van alles, van het promoten van een product tot het maken van een memo voor je bedrijf

Hoe wordt het nu gemaakt?

De vraag die misschien bij je opkomt is waarschijnlijk, wat is de werkwijze achter een animatie? Dit is toch niet zo simpel te beantwoorden. De eerste stap in het animatieproces is het schrijven van het script. Dit is ook wel de tekst welke je wilt vertellen. Je moet dus goed nadenken over wat je nu precies wilt vertellen. Aan de hand van het script zal een storyboard getekend gaan worden. Een storyboard is eigenlijk een kleine striptekening. Met deze tekening kun je een beeld voor jezelf vormen wat het eindproduct zal zijn. Na dit gedaan te hebben moeten de illustraties gemaakt worden en moet het geluid toegevoegd worden, de voice over geld hier ook onder.

Wie maakt de video?

Je kunt het beste een bedrijf zoeken wat hier op gericht is. Dit is echt vele malen makkelijker dan dat je zelf aan de slag gaat. Een animatie bedrijf heeft nu eenmaal veel meer kennis en middelen tot haar beschikking. Je moet het zien als een investering, het is namelijk wel iets wat geld kost. Er zijn op internet heel erg veel bedrijven te vinden die voor jou een animatie kunnen maken. Het is wel even handig om wat reviews van anderen op te zoeken. Op die manier weet je zeker dat je op de juiste plek zit

 

Nog meer pluspunten

Het feit dat de informatie beter blijft hangen is natuurlijk niet het enige pluspunt. Het kan je namelijk ook zorgen voor aardig wat bespaarde kosten. Vaak is een normaal reclame filmpje veel duurder dan het laten maken van een animatie. Vraag dus eens een offerte aan, dan kun je gelijk het verschil zien. Ook is het gewoon erg leuk om er een te hebben. Het is namelijk altijd wel weer een verrassing van wat je te zien krijgt. Dus, een animatie heeft veel meer voordelen dan een normaal reclame filmpje. Vandaar dat het de beste investering is die je kunt maken!

https://donkermedia.nl/animatiefilmpje/