Link Web Solutions
Image default
Winkelen

5 redenen waarom elke kok een keramische koekenpan moet kiezen

Kokkerellen en bakken zijn perfecte creatieve verplichtingen. Met de juiste ingrediënten, gerechten en keukenapparatuur waaronder een keramische koekenpan, kunt u uw gasten heerlijke maaltijden voorschotelen. In deze blog bespreken we de voordelen van een keramische koekenpan, waarom elke kok er een aan zijn collectie zou kunnen toevoegen en hoe hij behoorlijk verschilt van een standaard gietijzeren koekenpan.

Eenvoudig schoon te maken

Een van de grootste voordelen van keramische koekenpannen is hoe gemakkelijk ze schoon te maken zijn. Daardoor zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken dan de meeste andere materialen zoals gietijzer. In tegenstelling tot gietijzer absorberen keramische pannen geen vet, waardoor het veel gemakkelijker is schoon te maken en dat te blijven. Ze zijn zelfs vaatwasserbestendig, wat betekent dat schoonmaken een eenvoudige taak wordt.

Geen aanbaklaag

Keramische koekenpannen hebben meestal geen of zeer weinig aanbaklaag, wat betekent dat er niet veel vet vereist is om voedsel te bakken. Dit heeft veel voordelen. Vooral als het gaat om gezondheidsvoordelen. Omdat er minder vet nodig is om te bakken, is het geheel gezonder. Een ander voordeel van de afwezigheid van een aanbaklaag is dat de keramische koekenpan op hoge temperaturen kan worden gebruikt en dat er geen kleine stukjes van de aanbaklaag in het voedsel terechtkomen.

Anti-aanbaklaag

De anti-aanbaklaag die op de meeste keramische koekenpannen wordt aangebracht, beschermt het oppervlak tegen verkleuring. Bovendien zorgt de laag ervoor dat er geen beklemmend voedsel aan de koekenpan kleeft en dat er geen stukjes van het oppervlak afscheuren om in het eten terecht te komen. Deze lak is dik genoeg om te voorkomen dat het voedsel zich aan de bodem of de zijkanten hecht.

Geen metalen smaak aan voedsel

Een ander voordeel is dat keramische koekenpannen een neutrale smaak en geur afgeven, in tegenstelling tot metalen koekenpannen die soms een metalen smaak aan het voedsel kunnen overbrengen. Hierdoor krijgt je gerecht een smaak die je wil hebben en niet dingen die je absoluut niet wil hebben.

Lange levensduur

Keramische pannen kunnen vaak veel langer meegaan dan hun metalen en gietijzeren tegenhangers. Dit komt omdat keramiek een zeer stevig en slijtvast materiaal is, met name degenen die van hoge kwaliteit zijn. Bij goed onderhoud kunnen de meeste keramische pannen meer dan twintig jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de keramische coating, waardoor ze een lange levensduur hebben.

Vergelijking tussen keramische koekenpan vs. gietijzeren koekenpan

Keramische koekenpannen verschillen van gietijzeren pannen in het algemeen op twee manieren. De eerste is dat keramische panen veel lichter zijn dan gietijzeren panen, waardoor ze makkelijker te dragen en te gebruiken zijn. De tweede is dat keramische pannen gemakkelijker schoon te maken en beter te onderhouden zijn. Ook keramische pannen vereisen geen regulier onderhoud zoals oliën of het voorkomen van abrading in tegenstelling tot gietijzeren pannen.

Keramische koekenpan heeft sinds het einde van de jaren 90 een steeds prominentere plaats ingenomen in de collecties van koks. Als u op zoek bent naar de perfecte koekenpan voor uw keuken, is een keramische koekenpan een uitstekende keuze. Bovendien kunt u bij goede keramische koekenpan bestellen op Baknieuws.nl.

Om het af te ronden, zijn er vele redenen waarom elke kok een keramische koekenpan zou moeten overwegen. Hoewel de aanschaf ervan meer geld kan kosten dan een gietijzeren pan, krijg je veel waarde voor je geld. Geen verborgen aanbaklaag, gemakkelijk schoon te maken, geen metalen smaak, een lange levensduur en het lage gewicht zijn slechts enkele van de redenen waarom keramische koekenpannen zo populair zijn.

Conclusie

Keramische koekenp.